Wat is mijn tuinscore?
Gepubliceerd op: 08-11-2021
Geprint op: 05-12-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/tuinscore/
Ga naar de hoofdinhoud

Woon ik in een groene buurt? En is mijn tuin wel regenbestendig? Via je postcode kun je nu zien welk klimaatlabel je tuin heeft en wat je nog kunt doen om je tuin klimaatbestendig te maken.

Op Rotterdamsweerwoord.nl/tuinscore kun je je postcode invullen. Dan zie je hoe regenbestendig en groen je buurt is en hoe groot het risico is op hittestress. Daarna kun je invullen welke maatregelen je al hebt genomen, of binnenkort neemt, om je tuin klimaatbestendig te maken. Bijvoorbeeld dat je een groen dak op je tuinhuis hebt je of dat regenwater direct je tuin in laat stromen.

Klimaatlabel

Het klimaatlabel loopt van G tot A. Waarbij G betekent dat er nog veel te doen is om de tuin klimaatbestendig en A dat de tuin goed is opgewassen tegen klimaatveranderingen. Hoe meer maatregelen er zijn genomen, hoe hoger het label. Heb je een hoog klimaatlabel? Deel dan een foto met Rotterdams Weerwoord ter inspiratie voor anderen.

Subsidie

Rotterdammers die hun tuin verbeteren of klimaatbestendiger willen maken, kunnen hiervoor ook subsidie krijgen. Zo zijn er subsidies voor het aanleggen van extra groen, het opvangen van regenwater en het afkoppelen van het dak of perceel. Verder zijn er hogere subsidies voor grotere ingrepen, zoals het aanleggen van een grote waterberging. Meer informatie over subsidie is te vinden op RotterdamsWeerwoord.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over je klimaatlabel op Rotterdamsweerwoord.nl/tuinscore.