Topturnhal in Topsportcentrum
Gepubliceerd op: 04-09-2021
Geprint op: 27-09-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/topsport-turnhal/
Ga naar de hoofdinhoud

Een plek waar topturners kunnen trainen voor belangrijke wedstrijden én een plek waar lokale turnverenigingen terecht kunnen. De Rotterdamse sportwethouder Sven de Langen opent 4 september de nieuwe turnhal in Topsportcentrum Rotterdam.

Deze unieke trainings- én wedstrijdhal vormt sinds deze week de thuisbasis voor het TeamNL topsportprogramma turnen heren. Ook kunnen turnverenigingen uit de omgeving de hal huren als deze vrij is. Hiermee is Rotterdam de vierde locatie in Nederland met een topsportprogramma turnen. Er zullen in totaal vijf topturners uit de regio Zuidwest-Nederland gaan trainen, waaronder Rotterdammer Bart Deurloo en een aantal aankomende junioren die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Topturnhal uniek in Nederland

Topsporthal 2 in Topsportcentrum Rotterdam is volledig verbouwd en ingericht als turnlocatie. 'Samen met de Koninklijke Nederlandse Gym Unie, die eigenaar is van het topsportprogramma, NOC*NSF en de gemeente Rotterdam hebben we een turnhal gemaakt die uniek is in Nederland', zegt Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport. 'Het is een trainings- én wedstrijdhal, met de modernste toestellen, voorzieningen en hulpmiddelen.' Er zijn ook vrouwentoestellen, waardoor de hal breder inzetbaar is. Ook kunnen er EK- en WK-kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd. De hal beschikt over tribunes met ruim 700 zitplaatsen.

Rotterdamse verenigingen

De komst van het topsportprogramma is goed voor de hele turnsport in Rotterdam. Omdat er een tekort aan accommodaties is, werken verenigingen in de regio nu noodgedwongen met wachtlijsten. Zij kunnen de vernieuwde turnhal huren voor eigen trainingen en club- en regiowedstrijden. Dit geeft meer kinderen en volwassenen in Rotterdam de mogelijkheid om te bewegen. Zo profiteert de hele Rotterdamse turnsport van de komst van de nieuwe hal.

Meer informatie

Op Rotterdam Topsport vindt u meer informatie over topsportevenementen en verenigingen. Hier leest u ook de verhalen van de Rotterdamse paralympische sporters in Tokyo.