Summer of Esports
Gepubliceerd op: 12-08-2021
Geprint op: 20-09-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/summer-of-esports/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam verandert deze zomer in een waar gaming en sport walhalla voor de jeugd met de tweede editie van de Summer of Esports.

Dit jaar staan er nog nooit eerder vertoonde gaming en fysieke activiteiten op het programma. Zoals de Esporter For a Day in de stadions van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Een unieke ervaring voor de jongeren, met een grote finale op de 10e verdieping van de Maassilo.

Esporter For A Day op 20 augustus

Feyenoord, Excelsior en Sparta hebben ieder een eigen online FIFA-toernooi, op vrijdag 13 augustus. Met dit toernooi kunnen deelnemers zich kwalificeren voor Esporter For A Day bij hun favoriete club, op 20 augustus. Zij krijgen mediatraining, FIFA-les en mogen op het veld hun voetbalskills laten zien. De beste duo’s van Feyenoord, Excelsior en Sparta spelen ‘s middags de ultieme finale op de 10e verdieping van de Maassilo tegen de andere clubs. De begeleiding wordt verzorgd door esporters, coaches en YouTubers.

City Gaming House op 25 augustus

De andere opvallende activiteit van deze zomer is het City Gaming House. De grote arena van Ahoy is 25 augustus het podium voor een super exclusieve gaming ervaring. Hier wordt een City Gaming House geplaatst waar verschillende games worden gespeeld. Gamers stappen als duo in ‘het huis’ en verdedigen hun positie. Ieder half uur kloppen uitdagers aan die hun positie willen innemen. Een rad bepaalt welke game er wordt gespeeld: racen in een simulator, Rocket League, FIFA of JustDance! Verschillende BN’ers zullen ook door de dag heen langskomen.

Activiteiten in de wijk

De Summer of Esports heeft ook een programma in de wijk, zoals Real Life Fortnite, GameGymWall en FIFA skills game. Daarbij wordt bewegen en gamen gecombineerd. Jongeren bouwen zo aan een goede teamspirit en leren omgaan met winst en verlies. Verder is er een VR experience en een Drone Race en kunnen jongeren met GameTime op PS5 en Nintendo Switch tegen elkaar spelen.

Programma en aanmelden

Het bomvolle programma is te vinden op de website Summerofesports.nl. Rotterdamse jongeren kunnen zich hier gratis aanmelden voor alle activiteiten. Sommige events zijn toegankelijk voor iedereen en bij andere kun je je kwalificeren in online game toernooien.

Meer informatie

Esports hebben tot doel om welzijn, kennisniveau en sociale vaardigheden van jongeren in de maatschappij te bevorderen. Ook verenigingen kunnen aan de slag met Esports. Op de pagina van Rotterdam Sportsupport vindt u meer informatie.