Studenten doen mee!
Gepubliceerd op: 09-10-2020
Geprint op: 21-10-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/studenten-doen-mee/
Ga naar de hoofdinhoud

Studentenverenigingen delen pakketten met posters en mondkapjes uit aan 500 studentenhuizen om de bewustwording over corona te vergroten en besmetting terug te dringen.

Vijf Rotterdamse gezelligheidsverenigingen en de Rotterdamse Kamer van Verenigingen lanceren een gezamenlijk plan om coronabesmettingen onder studenten terug te dringen. Samen met de gemeente zetten zij zich in om de bewustwording onder studenten te vergroten.

‘Wij doen mee’

500 studentenhuizen krijgen een pakket uitgereikt. Met artikelen als mondkapjes, handgel, 1,5 meter rolmaten, posters en stickers, die zijn bedoeld voor intern gebruik. Op deze manier worden studenten binnenshuis geconfronteerd met het virus en de risico’s. Borden kunnen aan de buitenkant van het huis worden bevestigd om zo ook aan buurtbewoners kenbaar te maken: ‘Wij zijn een studentenhuis en wij nemen de regels in acht.’

'Het is een goede manier om het bewustzijn onder studenten te vergroten en ik ben daar heel blij mee.’

Burgemeester Aboutaleb

Gedragsverandering

De studenten geven gehoor aan de constatering dat veel besmettingen plaatsvinden onder jongeren en studenten. Deze besmettingen vinden grotendeels thuis plaats, in privésfeer, waar nauwelijks controle mogelijk is. Bewustwording onder studenten en gedragsverandering vinden zij noodzakelijk. Daarom heeft de Rotterdamse Kamer van Verenigingen de vijf gezelligheidsverenigingen van Rotterdam ondersteund bij het opstellen van dit plan. Op deze manier hopen zij gezamenlijk alle studenten aan te sporen zich aan de voorgeschreven maatregelen te houden.

Meer informatie

Meer informatie over de maatregelen vindt u op de webpagina over corona.

\