Storm Ciara in Rotterdam
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/storm-ciara-in-rotterdam/
Spring naar het artikel

Zondagmiddag en -avond trok storm Ciara over de stad. In samenwerking met politie en brandweer waren medewerkers van de gemeente de hele dag in touw om onveilige situaties te verhelpen.

Ook de komende dagen werken de medewerkers van Stadsbeheer volop om stormschade aan bomen te inventariseren en onveilige situaties op te ruimen.

Kralingse Bos afgesloten

Uit voorzorg waren begraafplaatsen in de stad gisteren gesloten. De toegangswegen naar het Kralingse Bos werden uit veiligheidsoverwegingen ‘s middags afgezet en bleef ook maandag in verband met gevaarlijke situaties en omgevallen bomen gedeeltelijk afgesloten. Ook de toerit naar de Maastunnel aan de noordzijde was afgesloten in verband met bouwmaterialen, die op de rijweg zijn gewaaid.

Het Algemeen Dagblad maakte een video van boomverzorgers die de stormschade in het Kralingse bos herstellen. De video is niet ondertiteld.

Boomverzorgers actief

Tijdens de storm stonden zes ploegen boomverzorgers en enkele kranen paraat. Tot ver in de avond waren zij actief om onveilige situaties door omgevallen bomen en afgebroken takken als gevolg van de storm op te ruimen. Zij kwamen onder andere in de Willem Kloosstraat. Twee bomen daar doorstonden de storm helaas niet. Eén boom is terwijl de boomverzorgers de diverse auto’s probeerden weg te halen omgewaaid, een andere bleek onveilig. Gevolg was schade aan auto, lichtmast en hekwerk. Vanochtend zijn beide bomen opgeruimd.

Medewerkers van Stadsbeheer waren maandag nog druk bezig met het verder inventariseren van de stormschade. Ook op dinsdag zijn zij op vele plekken in Rotterdam actief om onveilige situaties weer veilig te maken.

Woningen Jonker Fransstraat ontruimd

In de Jonker Fransstraat werden zondagmiddag 40 woningen ontruimd vanwege het loszittende dak van een woonblok op de hoek van de Goudsesingel. De bewoners werden opgevangen. De omgeving van de Goudsesingel blijft tot in ieder geval maandag einde van de middag afgezet. Volgens de Veiligheidsregio kunnen de bewoners van het betreffende woonblok vooralsnog niet naar huis.

Meer informatie

Ziet u door de storm een obstakel op de weg? Bel 14010 voor Snel Herstel. Geen gevaar? Geef dit svp dan door via ons meldingenformulier of met de handige app BuitenBeter.

\