Voorlichting en tasjes voor parkbezoekers
Gepubliceerd op: 09-05-2022
Geprint op: 17-05-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/stadsparken/
Ga naar de hoofdinhoud

Om parkbezoekers te informeren over de afval- en barbecueregels trekken publieksvoorlichters met mooi weer langs de Rotterdamse parken. Ze delen afvaltasjes uit en geven voorlichting.

De voorlichters knopen een praatje aan, geven aan waar de afvalbakken en barbecuezones zijn en leggen uit wat de regels in het park zijn.

Publieksvoorlichters

Dit jaar trappen de voorlichters op dinsdag 10 mei af in het Vroesenpark. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur kunt u ze tegenkomen. Op woensdag 11 mei zijn de voorlichters op hetzelfde tijdstip aanwezig in het Kralingse bos. Naast de voorlichters zijn ook de reinigers van de gemeente aan het werk om alle afvalbakken op tijd te legen en zijn er extra afvalbakken en speciale kooltjescontainers geplaatst.

Barbecueën

In elk groot stadspark mag barbecueën alleen in de daarvoor ingerichte barbecuezones. Het Kralingse Bos, het Zuiderpark, het Vroesenpark, het Park bij de Euromast en strand Nesselande hebben allemaal zo'n zone.

Dringend advies is dat er minstens 30 centimeter tussen de bak en de grond zit om schroeiplekken in het gras te voorkomen. En om de barbecue minstens twee meter van bomen en struiken te zetten. Er staan speciale kooltjescontainers voor de hete kooltjes van de barbecue om brandgevaar te voorkomen. Het overige afval kan in de afvalbakken.

In de periode van 1 april tot 1 oktober mag u in de meeste Rotterdamse parken tijdens de barbecue een biertje of wijntje drinken. Hierop geldt voor een aantal parken een uitzondering. Kijk op de pagina Alcoholverbod voor meer informatie.

Zwerfafval

De gemeente vraagt Rotterdammers om haar reinigers te helpen met het schoonhouden van de parken en stranden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten daarom netjes in de afvalbakken of neem het mee naar huis. Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dat is slecht voor de natuur. Voorkom brandgevaar door rekening te houden met de barbecueregels.

Meer informatie

Kijk voor de barbecueregels op de webpagina Barbecueën in het park. Meer informatie over afval is te vinden op de pagina Afval.