Stadsbreed LekkerFit!
Gepubliceerd op: 14-03-2019
Geprint op: 22-03-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/stadsbreed-lekkerfit/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De gemeente wil dat alle kinderen en jongeren in Rotterdam gezond opgroeien. Het nieuwe programmaplan LekkerFit! zet in op gezonde voeding en bewegen, aandacht naar mentaal welbevinden, buitenspelen en rust.

Rotterdam wil ook de betrokkenheid van ouders en organisaties vergroten. Zodat de gezonde leefstijl onderdeel wordt van hun dagelijkse opvoeding en werkzaamheden.

Fitte generatie

LekkerFit! gaat voor een fitte generatie Rotterdammers. Want kinderen profiteren er een heel leven lang van als ze vanaf jonge leeftijd gezond eten en bewegen.

'We willen niet alleen dat kinderen van 0 tot 12 fit en gezond opgroeien, maar ook fitte tieners.'

Sven de Langen - Wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport

Bewustwording

Wethouder De Langen: 'Helaas zien we veel jongeren de bekende mierzoete energiedrankjes drinken. En staren naar een beeldscherm is natuurlijk leuk, maar buitenlucht is veel belangrijker. We willen niet alleen dat kinderen van 0 tot 12 fit en gezond opgroeien, maar ook fitte tieners. Zo kiezen we voor een wijkaanpak met LekkerFit! als norm, ook in het Huis van de Wijk en op de sportvereniging. En we stoppen niet na de basisschool. Want LekkerFit! op de basisschool heeft weinig zin, als later de frituur regeert. Alle partners in de wijk worden daarom aangemoedigd om zich bij ons aan te sluiten.'

Meer informatie

Meer informatie en het nieuwe programmaplan LekkerFit! in de wijk (pdf) vindt u op de webpagina van LekkerFit!.