Sporten voor senioren
Gepubliceerd op: 31-08-2021
Geprint op: 23-09-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/sporten-voor-senioren/
Ga naar de hoofdinhoud

Senioren kunnen zich inschrijven voor de Senior Games Rotterdam. Deze beweeg- en sportdag vindt 20 september plaats op Sportcomplex Olympia. Bij sportaanbieders en in woonzorgcentra van Laurens zijn senioren zich al aan het voorbereiden.

Wie wil meedoen met de sportdag kan zich aanmelden op de website van Senior Games. Activiteiten zijn bijvoorbeeld stoelyoga, walking football of virtueel fietsen door Tokio. Op de pagina van Senior Games staan ook de activiteiten die georganiseerd worden bij sportaanbieders in de verschillende Rotterdamse wijken en in de woonzorgcentra van Laurens. Er is voor ieder wat wils, zoals boksen, dansen, gymmen of zwemmen. Een aantal lessen kunt u ook thuis volgen met een YouTube-link.

'Met elkaar sporten is heel gezellig'

Voorbereiden op de finale is niet verplicht, maar natuurlijk wel gezond én gezellig. Dat vinden de senioren die sporten bij SPC Rijnmond ook: 'Sporten is heel belangrijk. Het houdt me soepel en het is heel gezellig onder elkaar.' Trainer Karlijn van Es hoop dat veel meer senioren gaan sporten: 'Er is zoveel aanbod in Rotterdam. Ga gewoon eens kijken en doe een keer mee!'

Initiatiefnemers

De Senior Games Rotterdam zijn een initiatief van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens en worden in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam georganiseerd. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Meer informatie

Met het programma Rotterdam, Ouder en Wijzer ondersteunt de gemeente ouderen op het gebied van gezondheid, wonen, zorg en meedoen in de samenleving. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Rotterdam, Ouder en Wijzer.