Kennismaken met sportverenigingen
Gepubliceerd op: 26-06-2020
Geprint op: 07-07-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/sportclub-servicepunt/
Spring naar het artikel

Rotterdammers die graag bij een sportvereniging willen sporten, maar nog geen passende club hebben gevonden, kunnen nu terecht bij een servicepunt. Via het servicepunt kunnen ze bijvoorbeeld een proefles aanvragen.

Rotterdam telt 350 sportverenigingen in meer dan 60 verschillende takken van sport. Sinds de maatregelen rondom het coronavirus zijn versoepeld, openen sportverenigingen langzaamaan weer hun deuren. Steeds meer sportverenigingen heten ook niet-leden weer welkom, voor zover de huidige coronamaatregelen dat toelaten. Maar hoe vindt u een sport en sportclub die bij u past? Daar helpt het servicepunt van Sportsupport bij.

Servicepunt

Rotterdam Sportsupport was al een servicepunt voor sportverenigingen. Nu kunnen ook Rotterdammers bij dit speciaal ingerichte servicepunt terecht. Het servicepunt is bedoeld voor Rotterdammers die graag willen kennismaken met een sportvereniging in de buurt, maar nog niet weten waar ze terecht kunnen. Op basis van leeftijd, adres en sportvoorkeur wordt samen met een consulent van Rotterdam Sportsupport gekeken welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld een proefles of -training te volgen.

Belang van bewegen

De gemeente Rotterdam vindt bewegen belangrijk. Eerder sprak wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) met een ‘gelegenheidselftal’ over de impact van het coronavirus op de Rotterdamse sport. Uit de gesprekken met deze groep kwam de wens naar voren om meer aandacht te geven aan ledenwerving en ledenbehoud. Met dit servicepunt hoopt de wethouder dat meer Rotterdammers zich aansluiten bij een sportvereniging.

Meer informatie

Rotterdam Sportsupport zet zich in voor vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen. Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen en houden van Rotterdammers. Ze zorgen ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen.

\