Sport Awards Rotterdam
Gepubliceerd op: 14-12-2021
Geprint op: 12-01-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/sport-awards-rotterdam/
Ga naar de hoofdinhoud

Ook dit jaar worden de Sport Awards Rotterdam uitgereikt. Tot 24 december kunt u mensen en organisaties voordragen voor één of meerdere awards. Naast de topsport, kunt u juist ook de amateursport in de prijzen laten vallen.

Dit is hét moment waarop mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven terugkijken op het afgelopen sportjaar. Een jury bepaalt de drie genomineerden en vanaf januari kunt u stemmen op uw favorieten, en bepaalt u zo mede wie er in de prijzen valt.

U kunt vanaf nu mensen en verenigingen, stichtingen en - commerciële - aanbieders voordragen voor deze awards:

Sportvrijwilliger

Welke vrijwilliger zet zich voor uw vereniging of bij sportevenementen intensief in en verdient dit jaar de felbegeerde titel 'Sportvrijwilliger van het jaar'? Nomineer een vrijwilliger. Wilt u meerdere mensen voordragen? U kunt het formulier vaker invullen.

Sportaanbieder

Rotterdam heeft veel leuke sportaanbieders. Is uw vereniging, stichting of - commerciële - sportaanbieder de leukste van Rotterdam? Waar bent u het liefst te vinden of welke sportaanbieder is in coronatijd met de meest creatieve alternatieven of oplossingen gekomen? Nomineer uw favoriet voor de titel 'Sportaanbieder van het jaar'.

Meer dan Sport Award

Iedere sportaanbieder is van grote maatschappelijke waarde voor Rotterdam. Maar er zijn ook aanbieders, initiatieven, rolmodellen en andere organisaties en mensen die via sport iets extras betekenen voor Rotterdammers. Denk aan: sport voor ouderen, gehandicaptensport, taalles voor ouderen. Of bijvoorbeeld een zorg- of welzijnsorganisatie die de kracht van sport binnen het werk benut. Draag uw favoriet voor voor de 'Meer dan Sport Award'.

Voordragen kan tot en met 24 december

Het meedoen voor een Sport Award is een mooie kans voor verenigingen, stichtingen, sportaanbieders en sportinitiatieven om meer bekendheid te krijgen in Rotterdam. U mag uw vereniging, stichting of sportaanbieder voordragen voor meerdere awards. De Sport Awards zijn naast Sportvrijwilliger, Sportaanbieder en Meer dan Sport te winnen in de categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sportploeg en Sporttalent. Voordragen kan tot en met vrijdag 24 december. De eerste week van januari is de online stemronde. Houd voor meer informatie de website en sociale mediakanalen in de gaten!

Uitreiking awards

Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport organiseren de Sport Awards Rotterdam. Dit jaar is er geen fysieke awardshow. Natuurlijk worden de winnaars van de awards wel op een andere manier in het zonnetje gezet, zodat zij de aandacht krijgen die ze verdienen.