Eurovisie Songfestival met publiek
Gepubliceerd op: 01-04-2021
Geprint op: 21-04-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/songfestival-met-publiek/
Ga naar de hoofdinhoud

Vandaag is bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2021 in mei toch door kan gaan met beperkt publiek. De Nederlandse overheid heeft besloten dat het Songfestival als Fieldlab-evenement publiek kan uitnodigen bij alle 9 shows.

De 9 shows in Rotterdam Ahoy omvatten de live shows en de generale repetities. Bij iedere show kunnen er maximaal 3.500 toeschouwers naar binnen. Tijdens de Fieldlab-evenementen wordt onderzocht hoe grotere evenementen op een veilige en verantwoorde manier met publiek erbij kunnen plaatsvinden.

Celebrate Together tickets

Vorig jaar konden Rotterdammers met een laag inkomen kans maken op gratis Songfestivalkaarten met de Celebrate Together winactie. Ook dit jaar krijgt een groot deel van de winnaars opnieuw kaarten toegewezen. In de komende weken komt er meer duidelijkheid over het toewijzen, over de wijze waarop publiek kan worden ontvangen en welke voorwaarden gelden. Dit wordt in nauw overleg gedaan met de Nederlandse Songfestival-organisatie, de EBU en Rotterdam Ahoy. De winnaars worden per e-mail geïnformeerd. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, stel ze dan via winactiesongfestival@rotterdam.nl.

Ontwikkelingen coronavirus

Uiteraard houdt het kabinet de ontwikkelingen van het coronavirus ook de komende tijd goed in de gaten. Eind april wordt nogmaals bekeken of het Songfestival als Fieldlab verantwoord kan worden georganiseerd.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom het Eurovisie Songfestival? Kijkt u dan op de website Openuptorotterdam.eu.