Verhuizing Theater Zuidplein
Gepubliceerd op: 05-02-2020
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/sloop-theater-zuidplein/
Spring naar het artikel

Theater Zuidplein verhuist. Een deel van de inrichting en bouwmaterialen is te koop voor een leuke prijs. Dé kans op een uniek stukje theatergeschiedenis in uw huis of op kantoor.

In de zomer verhuist Theater Zuidplein naar de Gooilandsingel. Honderden spullen gaan niet mee, zoals theaterstoelen, deuren, wc-potten en muziekinstallaties. Deze spullen zijn goud waard en verdienen een nieuwe bestemming. De spullen zijn vanaf nu online te koop op de materialenmarktplaats en in juni, na de laatste voorstelling, op te halen.

Materialenroutes

Bent u geïnteresseerd en wil je de spullen in het theater bekijken? Dat kan op 19 maart tussen 17.00 en 19.00 uur. Tijdens een speciaal evenement worden op die dag ‘materialenroutes’ georganiseerd. Medewerkers van Theater Zuidplein vertellen u dan de bijzondere verhalen achter de inrichting van het theater.

Unieke theateritems onder de hamer

Het evenement op 19 maart biedt naast de materialenroutes een programma met entertainment en inspirerende talks rondom het thema circulariteit in de bouw. Ook worden er circa twintig unieke theateritems geveild. Daar moet je als theaterliefhebber van Zuid natuurlijk bij zijn. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgt snel.

Meer informatie

De verhuizing van Theater Zuidplein is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het gebied rond metrostation Zuidplein verandert de komende jaren in een bruisend centrum voor Zuid.

De stad heeft als doelstelling dat circulariteit in 2030 de maatstaf is in Rotterdam. De circulaire sloop van Theater Zuidplein is een mooi voorbeeld van hoe er in de toekomst naar gebouwen gekeken kan worden. Namelijk als een bron van waardevolle materialen.

\