Uitbreiding Rotterdamse seniorenmakelaar
Gepubliceerd op: 04-05-2021
Geprint op: 11-05-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/seniorenmakelaar-ouderen/
Ga naar de hoofdinhoud

De seniorenmakelaar startte vorig jaar met een éénjarige proef. Toen lag de focus op Delfshaven en IJsselmonde. Met succes! Het gebied van de seniorenmakelaar breidt zich uit naar Charlois, Feijenoord, Kralingen en Rotterdam Noord.

Een seniorenmakelaar helpt 55-plussers die bijvoorbeeld in een te groot, of een te onhandig huis wonen. Sandra Muller, seniorenmakelaar, startte vorige jaar als eerste seniorenmakelaar. In april startte Ilse Verschelden als tweede Rotterdamse seniorenmakelaar.

Ondersteuning bij het vinden van een woning

'Kan ik ouder worden in mijn woning? En, als dat niet zo is, wat is er mogelijk?' Het zijn belangrijke vragen om op tijd over na te denken en mee aan de slag te gaan. De belangrijkste taak van de seniorenmakelaar is 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen, tijdig na te laten denken over hun woontoekomst. Is de woning geschikt om oud in te worden of is er een verhuizing of woningaanpassing nodig? Dit zijn vragen waar de seniorenmakelaar bij kan helpen.

Sandra Muller, seniorenmakelaar: 'Als mensen de deur bijna niet meer uitkomen - als ze bijvoorbeeld moeite hebben met de trap of omdat de voorzieningen ver weg zijn - maakt hen dat afhankelijk en vaak ook eenzaam. Daarom is het zo belangrijk dat ouderen in een geschikte woning wonen, een woning die goed voelt en waar ze heel lang alles nog zelfstandig kunnen doen. Dat maakt het leven van mensen in zijn geheel prettiger. Als seniorenmakelaar willen wij mensen daar graag bij ondersteunen'.

Gezamenlijk initiatief

De seniorenmakelaar is een gezamenlijk initiatief van de woningcorporaties Vestia, Havensteder, Woonbron, Woonstad Rotterdam, SOR, overkoepelende organisatie Maaskoepel en de gemeente Rotterdam.

Meer informatie

De seniorenmakelaars zijn bereikbaar per e-mail seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl of telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur (010 - 267 64 88). Meer informatie staat ook op de pagina Wonen en zorg.