Staatsbosbeheer schenkt 120 bomen
Gepubliceerd op: 11-12-2019
Geprint op: 21-01-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/schenking-bomen/
Spring naar het artikel

Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar. Om dit te vieren schenken ze 120 bomen aan de stichting Plezierrivier de Rotte. De bomen komen in de Rotterdamse wijken Noord en Crooswijk, vlakbij de Rotterdamse rivier de Rotte.

Directeur van Staatsbosbeheer Sylvo Thijssen overhandigt op 11 december een kroosboom. Symbolisch, omdat vroeger in Crooswijk de beroemde kroosbomen (pruimenbomen) zijn gekweekt. Deze eerste boom planten en adopteren kinderen van basisschool IBS Noen in de Crooswijksebocht. Het plan is om de andere bomen de komende tijd op diverse plaatsen in de buurt van de Rotte te planten.

Pluk de vruchten

Bewoners van Rotterdam profiteren van het geschenk. De stad wordt groener, de bomen geven schaduw en sommige bomen zijn vruchtenbomen. Bewoners, jong en oud, kunnen de vruchten eten en doen meer kennis op over de natuur en de diversiteit aan bomen.

Investering

Staatsbosbeheer investeert met het cadeau van 120 bomen zowel in de groene verbinding tussen stad en buitengebied, als in de sociale verbinding. De activiteiten en de bevlogenheid van Stichting Plezierrivier de Rotte (een vrijwilligersorganisatie die de aantrekkelijkheid en bekendheid van het gebied rondom de Rotte wil vergroten) sluiten hierop aan.

20 hectare groen

Volgens wethouder Wijbenga (Buitenruimte) is er al veel groen in Rotterdam, maar kan er zeker nog meer bij. 'We willen komende jaren 20 hectare extra groen. En liefst zo mooi mogelijk. Dit is dus een cadeau naar mijn hart en ik ben blij dat Stichting Plezierrivier de Rotte de bomen die zij krijgt van Staatsbosbeheer wil laten planten in de stad. Een prachtige bijdrage aan rijkere biodiversiteit.'

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Plezierrivier De Rotte of bij Staatsbosbeheer.

\