Record aanvragen bouwvergunningen in 2020
Gepubliceerd op: 22-02-2021
Geprint op: 03-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/record-bouwaanvragen-2020/
Ga naar de hoofdinhoud

Het aantal aanvragen voor een bouwvergunning in Rotterdam is explosief gestegen. Het afgelopen jaar is er voor de nieuwbouw van 6.600 woningen een vergunning aangevraagd. In de jaren ervoor lag dit aantal tussen de 3.000 en 3.500.

In Rotterdam is veel vraag naar woningen in alle segmenten, maar vooral in het middensegment is de vraag naar koop- en huurwoningen erg hoog. Wethouder Kurvers: 'Daarom is de stijging van het aantal aangevraagde bouwvergunningen goed nieuws, want het is een belangrijke graadmeter voor wat er binnen een paar jaar gebouwd zal worden. En daar zitten veel aanvragen bij voor woningen in het middensegment.'

Projecten met een groot aandeel woningen in het middensegment waarvoor een vergunning is aangevraagd zijn bijvoorbeeld ‘De Baantoren’ in het stadscentrum (427 woningen), ‘Imagine’ in Feijenoord (295 woningen) en ‘Alex’ in Prins Alexander (109 woningen).

Bouwplannen online

Op de site bouwenaanrotterdam.nl treft u de actuele cijfers over lopende en komende bouwprojecten. Niet alleen over woningen die al in aanbouw zijn, maar ook projecten die nog in voorbereiding zijn. Ook is de verdeling van de prijsklassen en de verdeling tussen koop- en huurwoningen te zien.