25 jaar Erasmusbrug: doe mee en win
Gepubliceerd op: 02-07-2021
Geprint op: 01-08-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/prijsvraag-erasmusbrug/
Ga naar de hoofdinhoud

De Erasmusbrug is bijna jarig! En, wie jarig is trakteert. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam een wedstrijd met een heel bijzondere hoofdprijs: een tour naar de nok van de Erasmusbrug!

Op 4 september wordt de Erasmusbrug 25 jaar. Bijna iedereen heeft wel een verhaal over dit Rotterdamse icoon. Een bijzonder moment waarin de Erasmusbrug een rol speelt: van wandeling tot huwelijksaanzoek, van tegenwind op de fiets tot vaststaan in de file. De Erasmusbrug staat als geen ander symbool voor verbinding. Hij verbindt niet alleen Noord en Zuid, maar ook Rotterdammers, bezoekers en toeristen.

Bijzondere verhalen

De gemeente is op zoek naar deze verhalen en uw band met de brug. Meedoen is makkelijk: mail ons uw verhaal met favoriete foto. Leg kort uit wat er op de foto te zien is en waarom uw moment bijzonder is. U en (een deel van) de brug moeten natuurlijk wel op de foto staan. De jury selecteert tien foto’s met verhaal, de winnaars worden persoonlijk geïnformeerd. Slechts één van deze tien deelnemers wint de hoofdprijs en gaat op zaterdag 4 september naar de nok van de Erasmusbrug. De andere negen deelnemers dalen die dag af naar de basculekelder van de brug voor een rondleiding.

Doe mee!

Stuur uiterlijk 31 juli 2021 een e-mail naar erasmusbrug25@rotterdam.nl met daarin: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer, uw verhaal met bijbehorende foto(‘s) en een pakkende titel. Download op Rotterdam.nl de quitclaim (pdf) vul ‘m in en stuur hem mee als bijlage. De tien winnende fotoverhalen publiceren we op de website Rotterdam.nl, onze sociale mediakanalen en in De Havenloods. De winnaars maken we bekend op woensdag 24 augustus via dezelfde kanalen. De gemeente is benieuwd naar uw verhalen!

Meer informatie

 • Iedereen mag meedoen aan deze wedstrijd, ook als u niet in Rotterdam woont.
 • U en de Erasmusbrug staan op de foto(’s). Wel binnen de regels, dus geen gevaarlijke capriolen uithalen of ergens opklimmen. Dat is gevaarlijk en verboden. U wordt dan uitgesloten van deelname.
 • Naast de foto is natuurlijk uw verhaal belangrijk en dit moet dus worden meegestuurd. Wat is uw verbinding met de Erasmusbrug? Lever dit met een pakkende titel aan.
 • Iedere deelnemer mag maximaal drie foto’s met verhalen inzenden voor deze wedstrijd.
 • De foto’s moeten minimaal 1 MB zijn.
 • Vul het quitclaimformulier (pdf) in.
 • Staan er naast u ook andere mensen herkenbaar op de foto? Vraag hen om toestemming en gebruik ook voor hen het quitclaimformulier. Zonder hun toestemming mag de gemeente Rotterdam de foto’s niet gebruiken en kunt u ook niet meedoen aan de wedstrijd.
 • Bij het beoordelen van de fotoverhalen kijkt de jury naar originaliteit, zeggingskracht en kwaliteit van de foto/het verhaal en de verbinding met de Erasmusbrug.
 • Het is toegestaan om foto’s te gebruiken die al eerder zijn gemaakt - als u er zelf maar op staat.
 • Foto’s die voor een betaalde opdracht zijn gemaakt worden uitgesloten van deelname.
 • De jury zal de keuze voor de winnende fotoverhalen compact toelichten. Inzendingen die niet winnen ontvangen geen feedback of toelichting.
 • De gemeente Rotterdam wil de mooie fotoverhalen over onze brug graag delen. Door deel te nemen aan de wedstrijd gaat u akkoord met de voorwaarden en geeft u de gemeente Rotterdam toestemming om deze te gebruiken. De fotoverhalen gebruiken we ook voor publicaties, sociale media, de website van de gemeente en in De Havenloods. Uiteraard vermelden we altijd de naam van de maker van het fotoverhaal.
 • Inzendingen moeten uiterlijk 31 juli 2021 zijn verzonden via een e-mail naar erasmusbrug25@rotterdam.nl.
 • Alleen inzendingen met volledige informatie en foto(’s) als bijlage met bijbehorend verhaal kunnen meedoen aan de wedstrijd.
 • De hoofdprijs is voor 1 persoon. Het bezoek aan de nok van de Erasmusbrug vindt plaats op zaterdag 4 september.

De winnaar van de hoofdprijs moet geen hoogtevrees hebben, goed ter been zijn en niet claustrofobisch. U gaat namelijk in een nauwe ruimte omhoog met de lift, maar ook via trappen naar het puntje van de brug. Boven kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op Rotterdam en heeft u de gelegenheid om foto’s en/of video’s te maken.