Duurzame gezinswoningen in Overschie
Gepubliceerd op: 10-09-2019
Geprint op: 19-09-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/poort16hoven/
Spring naar het artikel
Foto: Full House b.v.

Dit najaar start de bouw van 28 energiezuinige woningen in de Schipholstraat in Overschie. Alle woningen hebben een warmtepomp, zijn gasloos en voorzien van goede isolatie en vloerverwarming.

Op 9 september ondertekenden directeur Iwan de Vries van FullHouse B.V. en Jos Melchers, directeur gebiedsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam de overeenkomst van de overdracht van de grond.

Street art en AED

De woningen liggen in een groene omgeving aan de rand van de rustige en kindvriendelijke wijk Park Zestienhoven. Ze hebben een oppervlakte van 119m² en bezitten een tuin, vier ruime slaapkamers en een parkeergelegenheid op eigen terrein. Op de kopgevel van Poort16hoven wordt een AED geplaatst die voor de hele buurt beschikbaar gesteld wordt. Daarnaast wordt de toegang tot de buurt opgevrolijkt met een streetart mural van de Rotterdamse kunstenaars TelmoMiel.

Groen en duurzaam

Alle woningen zijn zeer energiezuinig door de aanwezige warmtepomp, goede isolatie en triple glas ramen. De woningen zijn gasloos en zijn in het geheel voorzien van vloerverwarming die per etage is aan te passen. Hierdoor hebben de woningen van Poort16hoven een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Met een EPC van 0 wordt het milieu minimaal belast en hebben bewoners lagere maandlasten. Ook komen bewoners hierdoor aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek en zijn banken bereid tot grotere financieringsruimte.

Goed bereikbaar

Het centrum van Rotterdam is met de fiets in vijftien minuten te bereiken en voor de dagelijkse boodschappen ben je binnen vijf minuten in het centrum van Overschie. Het metrostation Melanchtonweg ligt op korte afstand waardoor Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De A20 en A13 zijn goed bereikbaar en internationale bestemmingen zijn dichtbij door het nabijgelegen Rotterdam The Hague airport.

Meer informatie

Dit najaar start de verkoop van de woningen. Geïnteresseerden kunnen via poort16hoven.nl hun interesse kenbaar maken. De makelaar nodigt de geïnteresseerden vervolgens uit voor een gesprek.

Op zoek naar een woning in Rotterdam? Kijk ook op de website Wonen in Rotterdam.