Pleziervaart ligt stil
Gepubliceerd op: 09-04-2020
Geprint op: 30-05-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/pleziervaart-ligt-stil/
Spring naar het artikel

Ondanks het mooie weer blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden. Dat geldt ook voor de pleziervaarders en watersporters.

De (jacht)havens en watersportverenigingen in Rotterdam zijn daarom gesloten:

  • Recreatievaart mag niet meer in- en uitvaren
  • De gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen zijn gesloten
  • Recreatief verblijf op de haven overdag en ’s nachts is niet toegestaan
  • De haven is ook voor vaste ligplaatshouders gesloten

Een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die op hun boot wonen. Neem vooraf contact op met uw jachthaven voor de meest recente informatie.

Onderhoud

Alleen hoognodig onderhoud aan schepen is toegestaan. Schilderen valt hier niet onder. Verenigingen of beheerders zijn aansprakelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden. Zo moeten deze toezien op het houden van 1,5 meter afstand bij de uitvoering en moet iedere vorm van groepsvorming worden voorkomen.

Watersport

Voor alle sporten in de buitenlucht geldt: houd minimaal 1,5 meter afstand en met niet meer dan 2 personen. Ga alleen naar buiten als dat nodig is en ga zo veel mogelijk alleen op pad. Zoek geen risico’s op en voorkom een reddingsactie of beroep op medische hulp.

Aangepaste dienstregeling bruggen en sluizen

Als gevolg van de bestrijding van het coronavirus is de winterbediening van bruggen en sluizen verlengd. Dit heeft consequenties voor de recreatievaart. Waterrecreatie Nederland heeft zo veel mogelijk aangepaste bedienregimes verzameld in een interactieve overzichtskaart. Deze wordt zo nodig elke dag bijgewerkt met het laatste nieuws.

Meer informatie

Verdere maatregelen recreatief verblijf Rotterdam-Rijnmond (website Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond). Bekijk ook de veelgestelde vragen op de website van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

\