137 energieneutrale woningen in Hoogvliet
Gepubliceerd op: 04-06-2019
Geprint op: 18-06-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/parkbuurt/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Aan de rand van het Oedevlietsepark in Hoogvliet wordt eind dit jaar gestart met de bouw van de Parkbuurt waar 137 energieneutrale koopwoningen komen.

Het project van ontwikkelaar Heijmans wordt 'natuur-inclusief' ontwikkeld. De nieuwe woningen zijn energieneutraal en gasloos. Zo krijgt iedere woning 8 of 9 zonnepanelen. Daarnaast is het hout van de woningen duurzaam gekapt.

Verder kennen de huizen nieuwe technieken zoals de domotica installatie. Hierdoor zijn veel functies in het huis automatisch aan te sturen. Ook kent iedere verdieping vloerverwarming, waardoor er geen radiatoren nodig zijn. Op deze manier komen bewoners in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek.

Park door de buurt

De 137 koopwoningen hebben royale achtertuinen, eigen parkeermogelijkheden en een directe aanlooproute vanuit de hofjes naar het park. Ook zijn alle woningtypen uitgerust met een veranda in de voortuin waardoor bewoners zoveel mogelijk van het park zien. Het park loopt namelijk letterlijk tussen de woningen door.

Rondom de veranda’s en in de hofjes worden natuurlijke afscheidingen gemaakt met heggen en beukenhagen. Sommige woningen krijgen spandraden waarlangs slingerplanten groeien.

Verkoop

De buurt kent rijwoningen met drie slaapkamers en een zolder die vanaf 300.000 euro in de verkoop gaan. Herenhuizen en tweekappers met zes slaapkamers beginnen vanaf 375.000 euro. De verkoop start halverwege deze zomer.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over het project naar de website www.parkbuurt010.nl