Park de Twee Heuvels
Gepubliceerd op: 01-08-2019
Geprint op: 19-08-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/park-de-twee-heuvels-2/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Op zoek naar een leuke plek om een wandeling te maken of buiten te sporten? Park de Twee Heuvels in Zuid wordt weer een prettig wijkpark in Stadionpark, waar natuur, sport en recreatie elkaar aanvullen.

Het park was verouderd, dicht begroeid en onaantrekkelijk om te recreëren. Samen met de omwonenden en gebruikers is gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Belangrijk was dat de het park toegankelijk bleef tijdens de werkzaamheden. Daarom is gekozen om de herinrichting in twee fasen aan te pakken, waarbij steeds een helft van het park open is. Het eerste deel is in januari opengesteld voor publiek. De nieuwe bruggen, een breed wandel- en fietspad, een hondenstrand en de speelse stapstenen in het water worden al goed gebruikt door de bezoekers. Op dit moment wordt gewerkt aan het tweede deel. Eind van dit jaar is het park weer volledig open.

In het ontwerp komt de oorspronkelijke Engelse landschapsstijl terug:

  • Door de zichtlijnen te herstellen krijgen bezoekers een mooier uitzicht op de twee heuvels.
  • De bestaande waterpartijen gaan we vergroten en de waterkwaliteit verbeteren.
  • Daarnaast komen er verschillende soorten bomen en planten, die op hun beurt weer meerdere soorten vlinders, insecten en vogels aantrekken.
  • Meer open randen waardoor het gebied veiliger en overzichtelijker is.
  • En met nieuwe paden en duidelijke entrees wordt het park ook beter toegankelijk voor wandelaars, hardlopers en fietsers.

Kortom, een fijne plek om te verblijven op Zuid.

Meer informatie

Lees het nieuwsbericht over de plannen voor nieuwe woningen in het Park De Twee heuvels.