Beperkte openingstijden loketten
Gepubliceerd op: 20-03-2020
Geprint op: 02-06-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/openingstijden-loketten/
Spring naar het artikel

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de openingstijden van de loketten van de gemeente Rotterdam. Publiekslocaties als Stadswinkels, Vraagwijzers en de loketten van Werk en Inkomen zijn vanaf maandag 23 maart minder uren open.

De gemeente dringt er bij de Rotterdammers op aan om alleen bij haar langs te komen als het echt nodig is. Anderen kunnen gebruikmaken van haar uitgebreide digitale dienstverlening. Heeft u gezondheidsklachten, zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts? Stel dan uw bezoek uit.

Kunt u niet naar uw afspraak? Annuleer uw afspraak via Mijn Loket of bel 14 010. Als u besluit te komen, dan verzoeken wij u dringend om alleen met de mensen te komen die nodig zijn om het product te kunnen leveren.

Aangepaste openingstijden

De openings- en sluitingstijden van de stadswinkels zijn vanaf 23 maart aangepast:

Kom zeker niet langs als u gezondheidsklachten hebt die kunnen duiden op besmetting met het virus. Maak zo veel mogelijk gebruik van onze digitale dienstverlening.

Vraagwijzers, Jongerenloket en Werk en inkomen

Rotterdammers die de komende tijd op bezoek willen gaan bij een van de veertien Vraagwijzers (voor dienstverlening op het gebied van zorg en welzijn) kunnen dat blijven doen. Alleen als dit echt nodig is. Vanaf maandag 23 maart kan dat op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, met of zonder afspraak.

Jongeren die gebruik willen maken van het Jongerenloket, worden voorlopig zo veel mogelijk geholpen via telefoon, beeldgesprekken en per mail.

Locaties Werk en inkomen: vanaf maandag 23 maart zijn de locaties open van 9.00 tot 17.00 uur (u kunt hier zonder afspraak terecht). De openingstijden van de publiekslocaties van Werk en inkomen zijn vanwege het coronavirus enigszins ingekort.

Redenen beperkte openingstijden

De gemeente heeft de openingstijden van de gemeentelijke loketten om meerdere redenen aangepast. Een belangrijke reden is dat minder Rotterdammers de afgelopen weken bij de gemeente langskomen. Bovendien komt een groeiend aantal bezoekers niet opdagen bij hun afspraak.  Verder kan een toenemend aantal medewerkers hun werk niet meer doen omdat ze (milde) ziekteverschijnselen hebben, zoals verkoudheid. Dit geeft meer werkdruk voor de collega’s die nog wel werken. 

Digitale dienstverlening

De gemeente benadrukt dat de gemeentelijke loketten de komende tijd alleen voor de noodzakelijke dienstverlening geopend zijn. ‘Kom zeker niet langs als u gezondheidsklachten hebt die kunnen duiden op besmetting met het virus’, aldus de gemeente. ‘Maak zo veel mogelijk gebruik van onze digitale dienstverlening. Dat kan via de website. Of bel ons op 14 010. Voor spoedgevallen kunnen mensen altijd bij ons terecht.’

Meer informatie

Alle openingstijden van de gemeentelijke loketten vindt u op de pagina Contact. Of kijk op de speciale pagina over corona.

\