Opening Depot
Gepubliceerd op: 02-11-2021
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/opening-depot/
Ga naar de hoofdinhoud

Het imposante, spiegelende bouwwerk is nu al niet meer weg te denken uit de stad. Vanaf zaterdag 6 november kunt u ook binnen een kijkje nemen in Depot Boijmans Van Beuningen.

Het is het eerste toegankelijke kunstdepot ter wereld, iedereen kan nu alle kunstwerken bekijken die normaal gesproken opgeborgen liggen. In het depot zijn veertien ruimtes ingericht met rekken, stellingen en kasten. Alles hangt en staat door elkaar en is niet op kuststroming of tijd gesorteerd.

Ronddwalen tussen kunst

In het depot bevinden zich ruim 151.000 kunstwerken. Said Kasmi, wethouder cultuur, horeca en onderwijs: 'Het depot is een prachtige aanwinst voor Rotterdam. Het is zowel een plek om op een laagdrempelige manier tussen heel veel geweldige kunst rond te dwalen, als een plek om te genieten van bijzondere architectuur, of je nu buiten of binnen bent. We hebben er een nieuwe publiekstrekker bij. Dat maakt me een trotse Rotterdammer!'

Gratis het dak op

De daktuin van Depot Boijmans Van Beuningen is vanaf 17.00 uur gratis toegankelijk, hier heeft u geen kaartje voor nodig. Met een expreslift zoeft u bijna 35 meter omhoog naar de bovenste verdieping. Het dak is open tot 23.00 uur.

Op de bovenste verdieping bevindt zich ook restaurant Renilde van de Rotterdamse chef Jim de Jong. Vanuit het 120 zitplaatsen tellende restaurant heeft u een schitterend uitzicht op het dakterras en de skyline. De keuken is van dinsdag tot en met zondag geopend tot 22.00 uur.

Kleurrijk kunstwerk voor de deur

De Zwitserse videokunstenaar Pipilotti Rist heeft speciaal voor de buitenkant van het depot een nieuw kunstwerk gecreëerd. De kleurrijke video-installatie 'Het leven verspillen aan jou' is vanaf vrijdag dagelijks te zien vanaf zonsondergang. Rist's werk is onder andere te vinden in het MoMA en het Guggenheim Museum en was eerder ook te zien op het plein voor Centre Pompidou in Parijs.

Speciale app

Voor bezoekers van het depot is er ook een gratis app te downloaden. Er zijn geen tekstbordjes in het depot, maar met de app vind u bij tienduizenden werken de belangrijkste informatie. Ook hebben veel werken een interactief verhaal met feitjes, weetjes, foto's en video's.

Meer informatie

Op vrijdag 5 november opent koning Willem-Alexander het Depot Boijmans Van Beuningen officieel. Het gebouw is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Kaarten voor het depot kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar op boijmans.nl/tickets. Gratis voor Museumkaart- en Rotterdampashouders.