Ontwerp Rijnhavenpark
Gepubliceerd op: 25-02-2021
Geprint op: 14-04-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/ontwerp-rijnhavenpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Landschapsbureau Michael Van Valkenburgh Associates (MVVA) gaat het ontwerp voor het toekomstige Rijnhavenpark maken. Komende maanden worden bijeenkomsten georganiseerd, waarbij bewoners en ondernemers hun ideeën kunnen meegeven.

Het bureau maakt de komende maanden een schetsontwerp voor het hele Rijnhavenpark: een park op, aan en rond het water. Straks moet je het water gemakkelijk kunnen benaderen en het gewoon kunnen aanraken, het groen van het park moet verleiden om te wandelen en als je wilt, kun je lekker ontspannen op het strand of sporten in het park.

Inbreng omgeving

Het Rotterdamse publiek, omwonenden en ondernemers kunnen hun ideeën aangeven bij dit ontwerp. Zowel het bureau als de gemeente vinden het belangrijk om in het ontwerp de suggesties van de omgeving mee te nemen. Het is de filosofie dat alleen dan een goed park te realiseren is. Daarom worden de komende maanden en aantal (online) themasessies en publieksbijeenkomsten georganiseerd. Daarin wordt geprobeerd om een zo groot mogelijk publiek te betrekken om ideeën in te leveren en te toetsen, die een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor het park.

Bij de organisatie van de bijeenkomsten wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende maatregelen in het kader van corona. Alvast aanmelden en op de hoogte blijven? Dat kan via rijnhaven@rotterdam.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de gebiedsontwikkeling vindt u op de pagina Rijnhaven. Volg alle ontwikkelingen en het laatste nieuws ook op de Facebook pagina van de Rijnhaven.