Onderzoek naar gebruik deelfiets en -scooter
Gepubliceerd op: 16-10-2020
Geprint op: 21-10-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/onderzoek-deeltweewielers/
Ga naar de hoofdinhoud

Steeds meer bewoners en bezoekers van Rotterdam maken gebruik van deelvervoer. Tegelijkertijd weten ook meer aanbieders van deelvervoer Rotterdam te vinden. De gemeente hoort graag de mening van Rotterdammers hierover.

Maak jij weleens gebruik van deelfietsen en deelscooters? En wat vind je dan van jouw rit? Welke voor- en nadelen ervaar je? Of maak je juist geen gebruik van een deelfiets of deelscooter? En waarom dan niet? De gemeente hoort graag jouw mening zodat ze verbeteringen in het beleid kan doorvoeren. Vul daarvoor de vragenlijst in.

Begin dit jaar voerde de gemeente een vergunningenstelsel voor aanbieders van deelfietsen en -scooters in. Om ervoor te zorgen dat het aanbod van de voertuigen meegroeit met de vraag van de reiziger, zonder dat er overlast is van niet-gebruikte of slordig geparkeerde tweewielers. Dat vergunningenstelsel evalueert de gemeente eind dit jaar. De reacties op de vragenlijst zijn waardevol, want mede op basis hiervan bekijkt de gemeente waar verbeteringen nodig zijn.

Deelvervoer in Rotterdam

In Rotterdam wordt het gebruik van deelvervoer gestimuleerd, want de stad groeit en het klimaat verandert. Dit vraagt om andere keuzes, en een nieuwe balans in de verschillende vormen van vervoer. Zodat de stad gezond en inclusief blijft. Deelmobiliteit speelt hierin een belangrijke rol.

Meer informatie

Vul de vragenlijst in op Deeltweewielersrotterdam.questionpro.eu.

\