Omarm Rotterdam!
Gepubliceerd op: 24-09-2020
Geprint op: 08-10-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/omarm-rotterdam/
Ga naar de hoofdinhoud

‘Niemand hoeft buiten spel te staan. Iedereen moet kunnen sporten.’ Die boodschap dragen bekende Rotterdammers als Soufiane Touzani uit. Daarom kreeg hij de eerste groen-witte aanvoerdersband met vernieuwd stadswapen 'Sterker door Strijd'.

Freestylevoetballer Soufiane Touzani heeft de eerste door Arno Coenen ontworpen Rotterdamse aanvoerdersband uitgereikt gekregen. Ook Deborah Gravenstijn en Rita van Driel ontvingen deze unieke band. Deze 'aanvoerders' dragen actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Wethouder Bert Wijbenga: ‘Sporten is een positieve en sociale activiteit. En met deze band laat je zien dat je trots bent op je stad en ook al zijn we allemaal verschillend, we doen het met elkaar.’

Aanvoerders van Rotterdam

Soufiane Touzani, ambitieus straatvoetbalicoon van Zuid, ontving de band omdat hij met zijn sport en performances bijdraagt aan kansen voor alle jongeren. Oud top-judoka Deborah Gravenstijn verdient de aanvoerdersband als sportambassadeur van Rotterdam. Zo heeft zij haar eigen Rotterdamse Sporticonen-judotoernooi voor meisjes en werkt ze bij Excelsior4All met vele partners aan kansen voor kwetsbare Rotterdammers. Rita van Driel ontving de band als voorvechter van het stimuleren van sport voor mensen met een beperking en momenteel zet zij als voorzitter van de landelijke alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen' haar kennis en expertise in voor andere doelgroepen.

Ook werden door wethouders Sven de Langen en Bert Wijbenga en directeur NPRZ Marco Pastors aanvoerdersbanden uitgereikt aan Erna Truijens (HC Rotterdam, Hockey voor Iedereen, Sportspullenbank en Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport), Paul Veldhuijzen (Hockeyclub Feijenoord), Patrick van Daalen (Unity’99), Errol Essajas (Sport Performance Centre Rijnmond), Thijs de Greeff (John Blankenstein Foundation), Danny Valk (FysioHolland) en Mark van Son (Aafje Hulpthuis) voor hun belangrijke bijdragen aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Omarm Rotterdam!

Om aandacht te vragen voor de campagne 'Omarm Rotterdam' waren ook al 20 iconische standbeelden in de stad voorzien van deze aanvoerdersband. Sportverenigingen en andere geïnteresseerden kunnen zich voor de aanvoerdersband melden bij Rotterdam Sportsupport via info@rotterdamsportsupport.nl.

Sportieve spin-off van vlaggenoffensief

De aanvoerdersband is een sportieve spin-off van het vlaggenoffensief dat wethouder Wijbenga in 2020 startte. Wijbenga: 'Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt. De Rotterdamse vlag kan hier een bijdrage aan leveren. Daarom stellen we vlaggen beschikbaar aan scholen, winkeliers en vastgoedeigenaren. Voor de sport geven we met de Rotterdamse aanvoerdersband uiting aan deze beweging.'

Meer informatie

Samen met Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport en vele partners brengen we Rotterdam in beweging.

\