Nieuwe busverbinding
Gepubliceerd op: 17-10-2022
Geprint op: 06-12-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/nieuwe-busverbinding/
Ga naar de hoofdinhoud

Er komt een nieuwe, snelle busverbinding tussen het Centrum en Zuidplein, via de Maastunnel. Het voorlopige ontwerp is bijna klaar. Eind oktober en begin november zijn er informatiemomenten over de nieuwe lijn.

De gemeente werkt samen met de RET en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag aan deze zogenaamde HOV-busverbinding.
HOV staat voor: hoogwaardig openbaar vervoer. Dit betekent dat de bus vaak rijdt en snel is. De verbinding verbetert het openbaar vervoernetwerk. Zo ontlast hij plekken als het metronet rondom station Beurs.

Informatiebijeenkomsten

De gemeente organiseert informatiemomenten. Hier krijgt u te zien waar de haltes komen en hoe de bus gaat rijden.

  • Op donderdag 20 oktober is er een digitale bijeenkomst. In de nieuwsbrief ‘Busverbinding Maastunnel’ staat hoe u zich aanmeldt.
  • Dinsdag 1 november is er van 17.00 tot 20.00 uur een informatieavond voor de route op Zuid in informatiepunt Hart van Zuid (Sallandweg 101).
  • Voor de route in het Centrum bent u donderdag 3 november van 17.00 tot 20.00 uur welkom in het Wijkpaleis (Claes de Vrieselaan 72).

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven over de nieuwe busverbinding? Op nieuwsbrievenrotterdam.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Let op: Dit najaar is de Maastunnel beperkt bereikbaar voor auto’s. Van 17 oktober tot en met 12 november is de tunnel van Noord naar Zuid afgesloten wegens werkzaamheden. U leest er meer over op de pagina Afsluitingen Maastunnel | Rotterdam.nl.