Nieuw kunstwerk onthuld
Gepubliceerd op: 21-06-2021
Geprint op: 01-08-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/nieuw-kunstwerk-onthuld/
Ga naar de hoofdinhoud

Burgemeester Aboutaleb heeft op zondag 20 juni het kunstwerk L’Âge d’Or van de Britse kunstenaar Gavin Turk onthuld. Deze staat op de punt van de Wilhelminapier, in het gras voor Hotel New York.

Het kunstwerk is een 3,5 meter openstaande deur van beschilderd brons. Het werk refereert aan de ruim 3 miljoen mensen die in de negentiende en twintigste eeuw vanaf deze plek in Rotterdam vertrokken. De emigranten vertrokken voornamelijk naar de Verenigde Staten. Zij lieten alles achter om een nieuw bestaan op te bouwen aan de andere kant van de wereld. De datum van de onthulling is dan ook niet toevallig gekozen: 20 juni is namelijk Wereldvluchtelingendag.

Internationale Beeldencollectie

L’Âge d’Or staat symbool voor hoop, dromen en kansen, als een deur die altijd open staat. Dit thema past goed bij het in aanbouw zijnde FENIX op Katendrecht. Zij geven het kunstwerk langdurig in bruikleen aan de Internationale Beeldencollectie van de Gemeente Rotterdam, zodat het voor iedereen te zien is.

Kunstroutekaart

Deze zomer wordt een nieuwe kunstroutekaart gelanceerd. Verschillende routes leiden langs de kunstcollectie van Rotterdam. L’Âge d’Or is de laatste stop van een wandeling die loopt van Centraal Station naar de Wilhelminapier.

Meer informatie

Op de website BKOR.nl zijn honderden beelden en routes op een kunstroutekaart te vinden. U kunt zelf een wandeling uitstippelen in Rotterdam. Via de plattegrond is informatie te vinden.