Nieuw cursusaanbod SKVR
Gepubliceerd op: 05-09-2019
Geprint op: 19-09-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/nieuw-cursusaanbod-skvr/
Spring naar het artikel
Foto: SKVR

Een nieuw seizoen betekent voor veel mensen: tijd voor een nieuwe, culturele cursus. Omdat het leuk is om iets nieuws te leren of jezelf op creatief of muzikaal vlak te ontwikkelen. SKVR biedt deze cursussen aan in Rotterdam.

Ambachtelijk werk is volgens Kim Ketting van SKVR weer helemaal in de mode. SKVR biedt dan ook cursussen keramiek, pottenbakken en edelsmeden aan. ‘Veel mensen willen deze technieken leren. Soms is het langdurig werken aan een product een soort rustpunt. Je vergeet even de dagelijkse beslommeringen en focust op één ding.'

Donkere kamer

Dat geldt volgens Kim ook voor het ambacht van analoge fotografie. ‘Hierbij ga je zelf je foto’s ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Je werkt met vergroters, fotopapier en chemicaliën.’ Dat wil overigens niet zeggen dat fotograferen op de moderne manier niet in trek is. ‘We hebben dit seizoen voor het eerst een cursus fotograferen met je smartphone.’

Samen in de brassband

Een andere opvallende trend is dat de belangstelling voor individuele muziekles afneemt. ‘Maar muziekles in groepjes neemt juist weer toe. Steeds meer mensen willen in een clubje van drie tot vier personen spelen. Of juist in een grote groep, bijvoorbeeld in een brassband.’ Voor jonge leerlingen is samen spelen en zingen gratis.

Sterren op het doek

Door tv-programma’s als ‘Project Rembrandt’ is er ook hernieuwde belangstelling voor olieverfschilderen. Een van de docenten is Kim van der Enden, die zelf meedeed aan het programma ‘Sterren op het doek’. Zij schilderde daar een portret van Aart Staartjes.

Kortingsmogelijkheden

Bij SKVR is korting mogelijk met Rotterdampas en CJP-pas. Ook zijn er speciale tarieven voor studenten en uitkeringsgerechtigden van 18-24 jaar. Soms kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur het lesgeld en het materiaal vergoeden. Aanvragen daarvoor lopen via intermediairs, zoals hulpverleners en leerkrachten.

Meer informatie

Bekijk het hele cursusaanbod op de website van SKVR.