Nieuw college Rotterdam
Gepubliceerd op: 17-06-2022
Geprint op: 28-06-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/nieuw-college-rotterdam/
Ga naar de hoofdinhoud

Donderdagavond 16 juni zijn de wethouders van het nieuwe college 2022-2026 officieel beëdigd. Het nieuwe college telt 9 wethouders.

Leefbaar Rotterdam levert als grootste partij drie wethouders: Robert Simons, Maarten Struijvenberg en Gerben Vreugdenhil. De VVD-wethouders zijn Vincent Karremans en Tim Versnel. Voor D66 zijn Chantal Zeegers en Said Kasmi de wethouders. En DENK neemt voor het eerst zitting in het college met Faouzi Achbar en Enes Yigit. Samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb vormen zij het nieuwe college.

Op de pagina College van burgemeester en wethouders is meer te lezen over de nieuwe wethouders.

Coalitieakkoord

Op 10 juni presenteerde de vier partijen die het nieuwe college vormen hun Coalitieakkoord Met de titel  Eén Stad.  Met daarin maatregelen, ideeën en acties, over onder meer veiligheid, bouwen, energietransitie en het tegen gaan van armoede en schulden.

Nieuwe raadsleden

Caroline Aafjes- van Aalst en Thomas Roskam (Leefbaar Rotterdam), Erik Verweij (VVD), Fatih Elbay (D66), Serkan Soytekin en Elika Rehim Zadeh (DENK) zijn donderdag beëdigd als gemeenteraadslid en vullen de plekken op die de aantredende wethouders hebben achtergelaten. Judith Bokhove (Groenlinks) keerde in de raadsgelederen terug na 4 jaar wethouder te zijn geweest.