Milieupark Delfshaven op zondag open
Gepubliceerd op: 25-08-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/milieupark-delfshaven/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 4 september kunnen bewoners óók op zondag gratis afval, grofvuil en bruikbare tweedehandsspullen inleveren bij het milieupark in Delfshaven. De extra opening is op verzoek van bewoners. Het is een proef van een jaar.

Veel mensen gebruiken het weekend om te klussen of op te ruimen. Wel zo handig als je dan meteen je afval en overbodige spullen naar het milieupark kunt brengen. Daarom kunnen Rotterdammers vanaf september ook ’s zondags bij het milieupark terecht van 9.00 tot 13.00 uur. U kunt tot een kwartier voor sluitingstijd naar binnen. Milieupark Delfshaven vindt u aan de Keilezijweg 15.

Eén jaar

Er is gekozen voor Delfshaven omdat dit milieupark centraal gelegen is. Uit ervaringen van andere gemeenten, waar een milieupark op zondagochtend open is, blijkt de ochtend goed bezocht. De extra opening is een proef van een jaar. Tijdens de proef onderzoekt de gemeente het aantal bezoekers, de hoeveelheid ingeleverde grondstoffen en de tevredenheid van de bezoekers. Daarna wordt besloten of en hoe de zondagsopening verder gaat. 

Open op maandag

Dat mensen een zondagopenstelling zouden waarderen bleek uit een onderzoek in 2019. Daaruit bleek ook dat bewoners de milieuparken open wilden op maandag. De gemeente opende daarom de milieuparken in Hillegersberg-Schiebroek, Charlois en Prins Alexander op maandag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Milieuparken

Rotterdam heeft zeven milieuparken. De milieuparken zijn in Delfshaven, Charlois, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Prins Alexander, Hoek van Holland en Rozenburg. Bij alle milieuparken kunnen bewoners gratis hun afval brengen zoals grofvuil, glas, textiel, tuinafval, bouw- en sloopafval en bruikbare tweedehandsspullen.

Hergebruik

Het gescheiden afval wordt hergebruikt. Soms wordt iets in zijn geheel hergebruikt, zoals tweedehands kleding of meubels. Andere soorten afval worden uit elkaar gehaald om de materialen te hergebruiken. Van het meeste afval kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Zo besparen we schaarse grondstoffen en energie.

Meer informatie

Ga voor openingstijden en adressen naar de pagina over milieuparken. Ook vindt u op deze pagina een lijst met alle soorten afval, die u kunt inleveren bij de milieuparken.