Metamorfose Hofplein
Gepubliceerd op: 08-02-2021
Geprint op: 06-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/metamorfose-hofplein/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Hofplein krijgt een metamorfose van stenen verkeersrotonde naar groen stadsplein. Het ontwerp is in grote lijnen bekend, maar nog niet alles ligt vast. Graag horen we eerst nog uw ideeën.

Hoe wilt u het plein bijvoorbeeld gaan gebruiken? Wat vindt u belangrijk als het gaat om de aankleding en het groen? Welke voorzieningen zou u terug willen zien? Uw suggesties en ideeën nemen we graag mee. Zo komen we samen tot een voorlopig ontwerp. U kunt uw ideeën op verschillende manieren via de pagina Hofplein aan het ontwerpteam meegeven. Wethouder Bokhove vertelt alvast haar droom voor een nieuw Hofplein in deze video.

Van verkeersrotonde naar stadsplein

In het nieuwe plan verandert het Hofplein in een groene omgeving met gras, pleinachtige ruimten vol bomen en de iconische fontein als kloppend hart. Daarmee wordt het Hofplein een aangename verblijfsplek voor Rotterdammers en bezoekers: een plek om te lunchen, uit te rusten op een bankje of nieuwe energie op te doen.

Het autoverkeer rijdt straks over twee rijstroken langs het plein. Het middengedeelte bij de fontein wordt aanzienlijk groter. De trambanen blijven met slimme hoogteverschillen op hun huidige plek liggen. Fietsers kunnen via alle zijden van het plein in twee richtingen hun route te kiezen. Er komen comfortabele brede trottoirs. Hier is ook ruimte voor groen en bijvoorbeeld terrassen. Via brede zebrapaden kunnen voetgangers het plein bovendien makkelijk diagonaal oversteken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Hofplein.