Melden met MeldR
Gepubliceerd op: 01-03-2021
Geprint op: 21-04-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/melden-met-meldr/
Ga naar de hoofdinhoud

Afval naast de container? Straatlantaarn kapot? Verzakte stoeptegels? Rotterdam heeft nu MeldR. Met deze nieuwe app geeft u snel en gemakkelijk meldingen door aan de gemeente.

Duizenden medewerkers van de gemeente zetten zich dagelijks in voor een schoon, heel en veilig Rotterdam. Maar als zij bijvoorbeeld een container legen, zien ze niet dat er honderd meter verderop een tegel losligt. Als buurtbewoner heeft u dit veel sneller door. De gemeente kan uw hulp daarom goed gebruiken.

Meldkaart

Een probleem melden via MeldR is snel en gemakkelijk. MeldR heeft een kaart waarop u de meldplek aantikt. U kunt direct meldingen doorgeven, maar ook achteraf. MeldR kiest een categorie die het beste past bij de melding en het onderwerp. Ook is er de mogelijkheid om een beschrijving en foto’s mee te sturen. Als u wilt, houdt MeldR u op de hoogte van de afhandeling van de melding. Liever anoniem melden? Dat kan ook. 

Beleving van uw buurt

In Charlois komen andere signalen binnen over het onderhoud van de openbare ruimte dan in Schiebroek. Elke melding geeft specifieke informatie over de beleving van uw buurt. Zo weet de gemeente wat er per gebied nodig is. Ook voor de langere termijn. Uw meldingen worden alleen gebruikt voor het verbeteren van de openbare ruimte.

BuitenBeter

U maakt nu misschien nog gebruik van de BuitenBeter-app om meldingen te doen. Deze kunt u voorlopig blijven gebruiken. De gemeente raadt wel aan over te stappen op MeldR. Met MeldR kan de gemeente meldingen sneller en beter aanpakken.

Meer informatie

De MeldR-app is te vinden in de App Store en de Google Play Store. U kunt uw melding ook doorgeven via de MeldR-pagina of het gemeentelijke servicenummer 14 010.