Discriminatie? Meld het!
Gepubliceerd op: 19-03-2021
Geprint op: 10-05-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/meld-discriminatie/
Ga naar de hoofdinhoud

Op 21 maart, de Internationale dag tegen discriminatie en racisme, start in Rotterdam de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. Hiermee roept de gemeente Rotterdammers op om discriminatie en racisme te melden.

Rotterdammers die discriminatie of racisme melden, kunnen rekenen op de steun van het antidiscriminatiebureau RADAR. Klachtbehandelaars van RADAR registeren de melding en adviseren over mogelijke vervolgstappen. Anoniem melden kan natuurlijk ook. In de campagne spreken Rotterdammers zich online uit tegen discriminatie en racisme en roepen zij stadsgenoten op om dit ook te doen.

Rotterdam tegen Racisme

De campagne is onderdeel van het actieprogramma Rotterdam tegen Racisme. De aanstelling van een stadsmarinier tegen racisme en discriminatie komt ook voort uit dit programma. Het programma is gebaseerd op tientallen gesprekken met betrokken organisaties in de stad.

Wethouder Bert Wijbenga: ‘Kijk bij discriminatie niet weg, maar zeg er iets van. Niet alleen als het jou treft, maar ook als je het hoort of ziet. Discriminatie en racisme is dan wel bij wet verboden, het komt helaas nog steeds voor. Samen spreken we ons ertegen uit en kunnen we discriminatie echt aanpakken.’

Meer informatie

Zie het. Zeg het. Meld het. is een campagne van de gemeente Rotterdam in samenwerking met Radar en de Politie Eenheid Rotterdam. Discriminatie melden kan via een speciale app, de ‘Discriminatiemelder’, of de website van Radar. Ga voor meer informatie over discriminatie naar de pagina Tegen discriminatie.