Foto’s terug in onze tunnel
Gepubliceerd op: 14-02-2021
Geprint op: 03-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/maastunnel-fotos/
Ga naar de hoofdinhoud

Miste u ze ook zo; de historische foto's van de Maastunnel aan de wanden langs de roltrappen? U kunt ze weer bewonderen, want een fotocollectie over het toen en nu heeft een nieuwe plek in de Maastunnel gekregen.

Fietsritjes door de Maastunnel waren de laatste tijd een beetje saai. Veel fietsers en voetgangers misten de historische foto’s aan de wanden langs de roltrappen. De Stadsarchivaris en de architect van de renovatie vonden dat ook. Ze bedachten daarom samen met CBK Rotterdam en curator Joop de Jong een plan. Samen maakten zij een selectie van de historische foto’s, vulden ze aan met beelden van de renovatie, en gaven ze een plek in de roltraptunnels. Op alle vier wanden van de roltrappen hangen foto’s. Zo blijft het verhaal van de Maastunnel in beeld.

Foto's voor iedereen te zien

De historische foto’s en de beelden van de renovatie vormen de basiscollectie. Vier maanden van het jaar zijn er foto's langs de roltrappen. De overige acht maanden zijn er wisselende tentoonstellingen.

Op Zuid vindt u foto’s van fotograaf Jan de Groen van de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel uit 2019-2020. Neemt u de roltrap omhoog, dan komt u langs historische beelden van de Maastunnel op Zuid. Aan de noordkant hangen foto's van Carel van Hees over de renovatie, en historische beelden.

Wisselende foto's

Met verschillende partijen zoals het CBK Rotterdam, zorgen we er als gemeente voor dat de fototentoonstelling nu en dan wisselt. Zo wordt het geen statisch Maastunnelmuseum, maar een Maastunnelervaring. De komende jaren plannen we ieder jaar tenminste twee verschillende, waarvan de eerste in juli 2021. CBK Rotterdam organiseert de tentoonstellingen en werkt samen met Rotterdamse musea.

Meer informatie

Benieuwd naar de kunst in de Maastunnel? Ga dan naar de pagina Kunst in onze tunnel. Daar leest u meer over de huidige expositie en de foto's op zuid en noord.