Laatste fase nieuw stadion
Gepubliceerd op: 17-09-2020
Geprint op: 15-10-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/laatste-fase-nieuw-stadio/
Ga naar de hoofdinhoud

De realisatie van het nieuwe Feyenoord stadion gaat een volgende fase in. Nog deze week start het projectbureau Feyenoord City met het maken van het technisch ontwerp.

De coronamaatregelen hebben de ontwikkeling van het nieuwe stadion er niet makkelijker op gemaakt. Maar de club is blij met het ontwerp van het nieuwe stadion. Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord: 'Het ziet er prachtig uit. Op basis van de verdiepingsslagen die we continu maken en de inzichten die dat oplevert, hebben we het gevoel dat het nieuwe stadion haalbaar is en een significante bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van de voetbalbegroting van Feyenoord en de ontwikkeling van de club als geheel.’

De club en stadion gaan nu nog nauwer dan voorheen optrekken om de business case, de bouwkosten en de financiering verder te verbeteren. De definitieve investeringsbeslissing moet volgens planning in het najaar van 2021 klaar zijn.

Wat vindt de wethouder van de stap die Feyenoord zet?

'De stap die Feyenoord hier zet om de volgende fase van de stadionontwikkeling in te gaan is een belangrijke stap. Daar zijn wij als gemeente blij mee. Het nieuwe stadion is een belangrijke drager van de gebiedsontwikkeling rondom het stadion. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat - ook al moet er nog veel gebeuren - dit mooie project gerealiseerd kan worden. En er zijn natuurlijk al veel belangrijke stappen gezet. Neem bijvoorbeeld het bestemmingsplan, de ingediende omgevingsvergunning en de toekenning van de woningbouwimpuls. Dit gebied biedt straks allerlei kansen om goed te kunnen wonen, werken, sporten en recreëren.'

Kosten Technisch Ontwerp

De kosten gemoeid met het technisch ontwerp worden extern bekostigd. Hierover zijn in nauw overleg afspraken gemaakt met de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas. Zij zijn verantwoordelijk voor de verdere uitrol van de gebiedsontwikkeling.

Het slaan van de eerste paal voor het nieuwe stadion staat gepland voor voorjaar 2022. Het nieuwe stadion zal in dat geval in 2025 openen.

Meer informatie

Meer informatie over de totale gebiedsontwikkeling leest u op de pagina van Feyenoord City.

\