Rotterdam genomineerd voor KoopWijsPrijs 2021
Gepubliceerd op: 25-11-2021
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/koopwijsprijs-2021/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam koopt steeds meer zaken op een maatschappelijk verantwoorde wijze in. Zoals kunststof rioolbuizen, die na 60 jaar niet meer vervangen hoeven te worden, maar gewoon schoongemaakt en weer opnieuw gelegd kunnen worden.

Dit vernieuwende project is door de Rijksoverheid genomineerd voor de KoopWijsPrijs 2021. Deze prijs wordt uitgereikt aan een project dat zich heeft weten te onderscheiden door via maatschappelijk verantwoord in te kopen écht impact te maken.

Meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord inkopen

Door te stemmen op Rotterdam kan jij ervoor zorgen dat we deze symbolische prijs winnen, maar belangrijker dat we meer aandacht kunnen vragen voor het belang van maatschappelijk verantwoord inkopen in Rotterdam en daarbuiten.

Herleggen circulaire kunststof rioolbuizen

Rioolbuizen gaan niet oneindig mee en vragen na ongeveer 50 à 60 jaar om vervanging, vanwege bijvoorbeeld verzakking. De oorspronkelijke rioolbuizen zijn na het opgraven niet meer herbruikbaar en gaan terug naar de fabriek voor recycling waar ze worden omgesmolten. Dit proces zorgt voor materiaalverlies, verbruikt veel energie en is niet bepaald duurzaam.

Om die reden is de gemeente gestart met de inkoop van circulaire kunststof rioolbuizen. In de aanbesteding heeft de gemeente de opdracht gegeven aan leveranciers om buizen aan te bieden die over 60 jaar opgegraven, schoongemaakt en direct weer teruggelegd kunnen worden.

Stem ook op Rotterdam!

Of Rotterdam de KoopWijsPrijs wint, weten we op dinsdag 14 december, tijdens het online PIANOo-Event 'Starten met de MVI thema’s'. Je kunt nog tot 13 december online stemmen. Bekijk ook onderstaande video.