Bent u al klaar voor de winter?
Gepubliceerd op: 28-11-2019
Geprint op: 07-12-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/klaar-voor-de-winter/
Spring naar het artikel

Het winterseizoen staat voor de deur. De gemeente is er klaar voor. Help samen met de gemeente de stad begaanbaar te houden.

Onze voorraad strooizout is aangevuld, de gladheidbestrijders zijn bijgespijkerd, de routes zijn gecheckt en ons wagenpark staat paraat om wegen en fietspaden begaanbaar te houden.

Gratis strooizout

U kunt helpen de stad begaanbaar te houden deze winter door de stoep voor uw huis, school horecabedrijf of winkel ijs- en sneeuwvrij te maken. U kunt hiervoor gratis strooizout ophalen bij één van de veertien locaties, waaronder de milieuparken. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving.

Bekijk hier de afhaallocaties strooizout (pdf).

Vuilnismannen

Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen zo’n 75 strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes begaanbaar blijven. Vuilnismannen rijden op de grote strooiwagens. Omdat tijdens gladheid ook het vuilnis moet worden opgehaald, zijn meer medewerkers van Stadsbeheer opgeleid om in de winterdienst mee te draaien.

Fietsroutes en voetgangersgebieden

Net als voorgaande seizoenen is er veel aandacht voor fietsroutes en voetgangersgebieden. Bij sneeuwval wordt extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetpaden rondom openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes. Bij bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.

Een goede voorbereiding...

Er ligt zo'n 3,5 miljoen kilo zout op voorraad. Als het echt koud wordt, gebruiken zo’n 75 strooiwagens dit zout om de belangrijkste wegen en fietspaden ijsvrij te houden. Het inrijden van het zout is een behoorlijke operatie. Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Bekijk dan vooral het filmpje hieronder:

Meer informatie

Check de pagina Gladheidbestrijding en strooizout voor alle locaties om gratis strooizout op te halen, de strooiroutes en antwoorden op veelgestelde vragen.

\