Nieuwe tool moet verkeersveiligheid verbeteren
Gepubliceerd op: 15-05-2019
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/kaart-verkeersveiligheid/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Laat de gemeente weten wat volgens u de top drie onveilige verkeerslocaties zijn in uw wijk of buurt. Dat kan met een nieuwe digitale kaart: de Verkeersveiligheidsprikker.

Met de online Verkeersveiligheidsprikker worden per gebied de top drie meest verkeersonveilige locaties in kaart gebracht. Samen met de gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités bekijkt de gemeente wat er mogelijk is om die plekken verkeersveiliger te maken.

Verkeersveiligheidsprikker

Om een goed beeld te krijgen hoe bewoners de verkeersveiligheid ervaren lanceert de gemeente Rotterdam deze online Verkeersveiligheidsprikker. Op deze digitale kaart kunt u als bewoner aangeven welke punten u in uw omgeving als verkeersonveilig ervaart en waarom dat volgens u zo is. Rijden de auto’s te hard, is het een onduidelijke voorrangssituatie of een gevaarlijke rotonde? Of is er overlast van asociaal rijgedrag? De Verkeersveiligheidsprikker is tot 7 juni 2019 in te vullen.

Verkeersveiligheid

Rotterdam werkt hard aan een stad waarin elke Rotterdammer en bezoeker zich veilig en vrij kan bewegen. Verkeersveiligheid is hiervoor een belangrijke voorwaarde. Afgelopen jaren is een groot aantal risicovolle verkeerssituaties aangepakt en is de verkeersveiligheid op deze locaties verbeterd. Deze verkeersveiligheidsaanpak wordt de komende jaren doorgezet.