'Trots dat ik hier juf Charlotte mag zijn'
Gepubliceerd op: 30-04-2021
Geprint op: 11-05-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/instromen-onderwijs/
Ga naar de hoofdinhoud

Om het lerarentekort tegen te gaan, wil Rotterdam lesgeven aantrekkelijker maken. Zo zijn er allerlei trajecten om over te stappen naar het onderwijs. Charlotte Vermeer zegde haar commerciële baan ervoor op.

Vermeer (32) is een zogenoemde carrièreswitcher. Dit zijn Rotterdammers die een baan hebben maar liever aan de slag willen in het (speciaal) basisonderwijs. Deze mogelijkheid was voor Charlotte het zetje om haar werk in de commerciële wereld achter zich te laten.

Droombaan

Op het moment dat de Rotterdamse haar hbo-diploma vastgoed en makelaardij haalde, barstte de hypotheekcrisis los. Haar gedroomde carrière in het vastgoed viel in het water. ‘Ik had ambitie en wilde veel geld verdienen. Mijn naam op de deur van een eigen kantoor: ik zag het wel zitten.’ Na wat omzwervingen werkte ze bij verschillende grote banken als financieel assistent. Een goede baan, maar het commerciële denken begon haar tegen te staan.

Het roer om

Ze besloot nieuw werk te zoeken als recruiter in het onderwijs. Een recruiter is iemand die voor organisaties sollicitanten aandraagt. Zo was ze bijna dagelijks op basisscholen te vinden. En toen voelde ze de klik. 'Ik wilde het liefst op die scholen blijven'. Vermeer schreef zich in voor een informatieavond en besloot daarna de switch te maken. 'Het is een onzekere stap om je leven om te gooien, maar ik was het aan mezelf verplicht.'

Trotse juf

Ze kon snel aan de slag bij basisschool Van Asch van Wijck, vlakbij de Nieuwe Binnenweg. Ondertussen volgt ze deeltijd de lerarenopleiding. Nog steeds is elke dag blij met haar overstap. 'Ik heb weer plezier in m’n werk en kan iets goeds terugdoen. Mijn school is ook zo rijk aan verschillende culturen. Dat vind je alleen in Rotterdam. Ik ben trots dat ik hier juf Charlotte mag zijn.'

Meer informatie

Interesse om les te geven in Rotterdam en minimaal een afgeronde hbo-diploma op zak? Op dinsdag 11 mei en dinsdag 1 juni kunt u meedoen aan online informatiesessies. Hierin vertellen zij-instromers met verschillende achtergronden over hun traject en ervaring. Tijd: tussen 19.00 en 20.00 uur.

Meer informatie over lesgeven in Rotterdam vindt u op de website van Onderwijs010.