Inleveren vuurwerk
Gepubliceerd op: 18-12-2020
Geprint op: 23-01-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/inleveren-vuurwerk/
Ga naar de hoofdinhoud

Niet alleen het afsteken van vuurwerk is verboden, ook het voor handen hebben is strafbaar. Rotterdammers kunnen daarom op 22, 23 en 24 december hun vuurwerk nog inleveren.

In Rotterdam geldt vanaf dit jaar een vuurwerkverbod. Dit verbod is niet tijdelijk, in tegenstelling tot het landelijke verbod dat voor dit coronajaar geldt. Deze jaarwisseling is ook de landelijke verkoop van consumentenvuurwerk aan banden gelegd. Ook consumentenvuurwerk kopen mag nu niet. Na de jaarwisseling was het altijd al verboden om vuurwerk te verkopen.

Inleveren

Het voor handen hebben van vuurwerk is strafbaar. Rotterdammers die nog vuurwerk hebben kunnen dit, met de pardonregeling, op 22, 23, en 24 december inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het vervoeren van het vuurwerk mag hierbij ook, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt vervoerd.

Inleverlocaties

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

 • Dinsdag 22 december
  • 9 - 12 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde/Langenhorst)
  • 13 - 16 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)
 • Woensdag 23 december
  • 9 - 12 uur Hoogvliet, Middenbaan Noord (tegenover politiebureau nummer 63)
  • 13 - 16 uur P&R Prins Alexander (ingang Prins Alexanderlaan 35)
 • Donderdag 24 december
  • 9 - 12 uur Parkeerterrein P1 Blijdorp, Blijdorplaan 8
  • 13 - 16 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde / Langenhorst)

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen bijeen op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand.

Veilig vervoeren

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen met een geprepareerde sprinter aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen het ook verpakken en het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook zijn er medewerkers van Stadsbeheer en beveiliging (in auto) aanwezig.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en alle regels op Rotterdam.nl/jaarwisseling.