Informatieloket scheiden
Gepubliceerd op: 07-09-2022
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/informatieloket-scheiden/
Ga naar de hoofdinhoud

Een moeizame scheiding kan ouders en kinderen schaden. Daarom opent Rotterdam een Informatieloket Relatie, Ouders en Scheiding. Hier kunnen ouders én kinderen terecht voor informatie en advies over relaties, opvoeden en scheiden.

Met het informatieloket willen de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond hulp bieden en conflicten rondom scheidingen voorkomen. Dit is nodig, want elk jaar hebben duizenden Rotterdamse kinderen te maken met een scheiding die moeizaam verloopt. Als scheidende ouders er samen niet goed uitkomen, schaadt het hen, maar ook hun kinderen.

Het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding startte al in juni 2022, maar opent officieel vrijdag 9 september. Al meerdere Rotterdammers en ook professionals hebben het informatieloket bezocht. Met die opgedane ervaring gaat het loket nu officieel van start.

Gratis hulp en advies

Op het loket werken ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer en pedagogen van CJG Rijnmond. Ze geven gratis advies en verwijzen wanneer nodig door naar de juiste hulp en ondersteuning.

Meer informatie

U vindt het informatieloket in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, 2e verdieping, bij de inlooplocatie van het Centrum voor Jeugd & Gezin. Het loket is geopend op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. Het loket is tijdens deze uren ook bereikbaar via telefoon 010 - 498 15 55 of e-mail oudersenscheiding@rotterdam.nl.

Op de pagina Scheiden vindt u meer informatie en een overzicht van organisaties die gratis scheidingshulp bieden.