Hoeksveer in gebruik genomen
Gepubliceerd op: 10-05-2022
Geprint op: 16-05-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/hoeksveer/
Ga naar de hoofdinhoud

Voetgangers en fietsers kunnen vanaf nu mee op de veerdienst tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. In de zomermaanden vaart dit nieuwe toeristische veer zeven dagen per week tussen de badplaats en FutureLand op Maasvlakte 2.

Wethouder Said Kasmi (toerisme) opende de veerverbinding, Hoeksveer, op dinsdag 10 mei. ‘Wat mooi dat toeristen, fietsers en wandelaars weer de oversteek kunnen maken. Juist nu het mooier weer wordt, is een overtocht echt een cadeautje’, aldus Kasmi. ‘De veerdienst is een welkome aansluiting op de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ook is FutureLand, het informatiecentrum over de Rotterdamse haven, nu veel beter bereikbaar. De veerverbinding past helemaal bij de ontwikkeling van Hoek van Holland als toeristische badplaats. Op naar een mooie zomer!’

'De veerverbinding past helemaal bij de ontwikkeling van Hoek van Holland als toeristische badplaats. Op naar een mooie zomer!'

Said Kasmi - wethouder

Andere tijden, rustiger tempo

Omdat de veerdienst vooral bedoeld is voor wandelaars, fietsers, dagjesmensen en toeristen vaart de veerdienst op andere tijden en in een rustig tempo. Er is genoeg tijd om van de omgeving te genieten. Wie dat wil kan vanaf het dek zeehonden spotten of een deel van de imposante Rotterdamse haven bekijken.

Blankenburgverbinding

De veerdienst is een proef van drie jaar. In 2024 opent de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Ook opent in 2024 een nieuw informatiecentrum over de Rotterdamse haven. Dit wordt de opvolger van het huidige FutureLand, maar dan op een andere plek op Maasvlakte 2.

Meer informatie

Het Hoeksveer vaart tussen 1 april en 1 oktober, zeven dagen per week vertrekt elke 2 uur vanaf Berghaven in Hoek van Holland en Futureland in de Prinses Margriethaven.

Een enkele reis duurt 1 uur en kost 6,80 euro. Een retour duurt 2 uur en kost 11,50 euro. Kinderen van 4 t/m 11 jaar ontvangen 50 procent korting. Fietsen mogen gratis mee.

Kijk voor meer informatie en de volledige dienstregeling op hoeksveer.nl.