Nieuw groenblauw schoolplein voor basisschool Christophoor
Gepubliceerd op: 26-08-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/groenblauw-plein-charlois/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam heeft er een groenblauw schoolplein bij. Meerdere scholen en de buurt profiteren daarvan mee.

Basisschool Christophoor uit Charlois heeft nu een plein met meer groen en een avontuurlijke plek waar kinderen kunnen spelen. Ook kunnen er buitenlessen worden gegeven. De school ontving vorig jaar € 80.000 subsidie van de gemeente om dit te realiseren en het plein te onderhouden.

De hele buurt profiteert

Leuk is dat de hele buurt meeprofiteert,  en ook meerdere basisscholen. Basisschool de Christophoor is namelijk onderdeel van stichting De Wereld op Zuid. In dat gebouw zijn meerdere basisscholen gevestigd. Ook de kinderen van die scholen kunnen gebruik maken van het plein. Ook is het na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt om te spelen en plezier te maken.

Om te vieren dat het schoolplein nu veel aantrekkelijker is, was donderdag 25 augustus de officiële opening met alle leerlingen van de school en buurtbewoners.

De tekst gaat verder onder de foto's.

Voordelen groenblauw schoolplein

Groenblauwe schoolpleinen zorgen ervoor dat schoolkinderen meer buiten zijn en meer bewegen. Dit is goed voor de concentratie en rust en zo verbeteren de leerprestaties. Bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw. Een groenblauw schoolplein zorgt ook voor een betere opvang en afvoer van regenwater. Dat betekent minder waterplassen bij school én in de wijk bij hevige regenval. Hierdoor draagt het plein bij aan de doelstelling van de gemeente om de stad groener en klimaatbestendiger te maken.

Rotterdam gaat voor groen

De subsidie werd mogelijk gemaakt vanuit de programma’s Rotterdam gaat voor groen en Rotterdams Weerwoord. In totaal hebben 18 scholen de afgelopen jaren deze subsidie voor groenblauwe schoolpleinen gekregen. De gemeente wil de subsidie voortzetten, maar hierover moet het college van burgemeester en wethouders nog een besluit nemen.