Meer woningen in Rotterdam
Gepubliceerd op: 20-11-2020
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/groei-woningen/
Ga naar de hoofdinhoud

Ondanks de coronacrisis ziet de gemeente Rotterdam geen terugval in aanvragen en verleningen van vergunningen voor nieuwbouwwoningen. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de bouw van het CBS.

In Rotterdam zijn de eerste drie kwartalen van 2020 voor nieuwbouwwoningen ongeveer net zo veel vergunningen verleend als in de eerste drie kwartalen van 2019. De vergunningverlening in de eerste drie kwartalen van 2020 zorgt voor een toename van 1.008 nieuwbouwwoningen.

Versnellen bouwproductie

De nieuwe woningen zijn hard nodig, de vraag ernaar is groot en de woningnood is de laatste jaren sterk toegenomen. Rotterdam zet samen met marktpartijen en woningbouwcorporaties maximaal in op het versnellen van de bouwproductie om iedere Rotterdammer een woning te bieden die bij hem of haar past. In het vierde kwartaal van 2020 verwacht de gemeente een stevige groei ten opzichte van 2019, omdat er veel bouwaanvragen in de voorbereiding zitten.

Verleende nieuwbouwvergunningen

Een aantal voorbeelden van bouwprojecten die in de afgelopen tijd zijn vergund: Remisehof Fase 2 met 79 woningen, de oude Correct locatie op de Bergweg met 83 woningen, Villapark ’s-Gravenland met 46 woningen, Salix Deldersweg met 74 woningen en Paviljoens van het Zuider met 15 woningen. De cijfers van het CBS gaan alleen over nieuwbouwwoningen. In Rotterdam ontstaan ook veel nieuwe woningen door transformatie van kantoren en bijvoorbeeld oude winkelpanden. Rotterdam is zelfs koploper in transformaties.

Meer informatie

Benieuwd naar alle bouwprojecten? Ga dan naar Bouwenaanrotterdam.nl. Hier kun je alle woningen bekijken die in aanbouw zijn, maar ook projecten die nog in voorbereiding zijn.