Geslaagde scholieren, gefeliciteerd!
Gepubliceerd op: 10-06-2021
Geprint op: 24-06-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/geslaagd-2021/
Ga naar de hoofdinhoud

Donderdag 10 juni staat in het teken van de eindexamen-geslaagden. De gemeente feliciteert de geslaagden en roept Rotterdammers op om de vlag te hijsen. Daarnaast kleurt vanavond speciaal de Erasmusbrug rood-wit-blauw.

De afgelopen jaren hebben de scholieren keihard gewerkt om te slagen en dat was in coronatijd niet altijd even makkelijk. Danique Vermeer (16), vierdejaars scholier aan Vrijeschool de Kaap, vertelt hoe het is om examen te doen tijdens een pandemie.

Groot feest

‘Ik stond er goed voor bij veel vakken, dus erg gestrest was ik niet voor de examens. Ik heb alle hoofdstukken nog eens goed doorgenomen. Als ik iets niet begreep dan vroeg ik mijn leraren om hulp. Ik heb echt gefocust op de stof die ik nog niet goed snapte. Natuurlijk was het niet leuk om weinig naar school te gaan. Ik miste mijn klasgenoten en vrienden uit andere klassen. Gelukkig waren de leraren goed bereikbaar en kon je ook altijd even bellen met je mentor. Nu ik geslaagd ben, hoop ik natuurlijk dat ik snel een groot feest kan geven. We moeten ons wel aan de maatregelen houden, maar gelukkig mag er al ietsje meer.’

Roerig schooljaar

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): ‘Het was een roerig schooljaar, dat hoe dan ook anders verliep dan we gewend zijn. Een geweldige prestatie om dan je diploma te halen! Ik ben trots op alle geslaagde leerlingen in Rotterdam, van praktijkonderwijs tot vwo. Rotterdammers roep ik op vandaag de vlag uit te hangen om dit mooie moment mee te vieren. Ik duim voor de leerlingen die nog wachten op hun examenuitslag. Voor leerlingen die herkansen of examens doen in het tweede tijdvak: heel veel succes!’

Hijs de vlag!

Rotterdammers kunnen ook bijdragen aan een leuke afsluiting van de middelbare schooltijd, door niet alleen de vlag te hijsen, maar ook hun felicitaties over te brengen aan de geslaagden op social media met de hashtag #geslaagdinrotterdam.