Geen vuurwerkshows
Gepubliceerd op: 14-10-2020
Geprint op: 22-10-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/geen-vuurwerkshows/
Ga naar de hoofdinhoud

Door het oplaaiende coronavirus is het nu niet verantwoord grote evenementen toe te staan. Daarom gaan de professionele vuurwerkshows bij de Erasmusbrug, in Hoek van Holland en Nesselande niet door dit jaar.

Nu het coronavirus voor de tweede keer in volle hevigheid toeslaat, de landelijke maatregelen wederom aangescherpt zijn en met de verwachting dat er met de jaarwisseling 2020 nog geen vaccin beschikbaar is, is het nu niet verantwoord grote evenementen toe te staan met de jaarwisseling. De beslissing is genomen omwille van de gezondheid van alle Rotterdammers. 

Thuis vieren

Het wel of niet verstrekken van een evenementenvergunning voor kleinschalige activiteiten zal afhangen van de geldende RIVM-richtlijnen in de komende maanden. Vooralsnog lijkt het inluiden van 2021 in huiselijke kring de beste en meest veilige optie. Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven lijkt dus ook tijdens oud & nieuw te gaan gelden. Van belang is wel dat we in Rotterdam volhouden en ook alert blijven op eenzaamheid. De RIVM-richtlijnen geven nog altijd ruimte drie mensen van buiten het huishouden thuis uit te nodigen. 

Meer informatie

Vanaf de jaarwisseling van 2020 geldt er een vuurwerkverbod in heel Rotterdam. Dat betekent dat er geen consumentenvuurwerk mag worden afgestoken. Fop- en schertsvuurwerk, ook wel kindervuurwerk genoemd, mag wel. Meer informatie leest u op de pagina Jaarwisseling