Nieuwe fietsverbinding richting Delft
Gepubliceerd op: 24-10-2019
Geprint op: 18-11-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/fietsverbinding-delft/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Een van de belangrijkste regionale fietsroutes is een feit: de doorgaande fietsroute tussen het centrum, via Rotterdam The Hague Airport, naar het buitengebied ten noorden van Rotterdam.

Met de realisatie van de twee fietsbruggen aan het Terletpad is dit noordelijke fietsnetwerk compleet en dit draagt bij aan een bereikbaar en aantrekkelijk Rotterdam.

Alternatief voor auto en OV

De fietsverbinding loopt van Rotterdam Centraal Station richting Delft. De eerste brug ligt op Rotterdams gebied en de ander op het terrein van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Met deze kortere fietsverbinding wordt het fietsen makkelijker en aantrekkelijker gemaakt voor bewoners van Park16hoven, voor werknemers en reizigers van RTHA en voor forenzen en recreanten in Midden Delfland, Delft en Den Haag. Het scheelt veel reistijd en de fiets wordt zo een aantrekkelijk alternatief voor de auto en het OV.

Ruimte voor de fietser

Fietsen is gezond, duurzaam en draagt bij aan een prettige leefomgeving. Dagelijks fietsen meer dan 200.000 mensen in Rotterdam van A naar B. Dat is goed nieuws, want Rotterdam staat voor grote uitdagingen. De stad groeit waardoor de ruimte schaarser wordt. Het klimaat vraagt om andere keuzes, de economie verandert én we willen de stad gezonder en inclusiever maken. Betere fietsverbindingen zorgen ervoor dat mensen sneller de fiets in plaats van de auto pakken. Daarom stimuleert de gemeente bewoners en bezoekers steeds vaker de fiets te overwegen voor een verplaatsing in de stad.  

Snelfietsroute Gouda - Rotterdam

In Rotterdam wordt de komende jaren gewerkt aan een groot netwerk van goed aangelegde fietspaden. Met hierbij aandacht voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid, zodat bewoners en bezoekers zich veilig, snel en comfortabel door de stad kunnen verplaatsen. Ook worden de voorzieningen voor snelle en langzame fietsers verbeterd. De prioriteit ligt bij de belangrijke stedelijke en regionale fietsassen. Zo werkt de gemeente onder andere aan de voorbereiding en uitvoering van de snelfietsroute F20 Gouda - Rotterdam, die van Gouda langs Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel naar Rotterdam loopt. Ook aan kleinere infrastructurele verbeteringen wordt gewerkt.

Meer informatie

Om de stad bereikbaar te houden is een mobiliteitstransitie nodig. De fiets speelt daarin een grote rol. In de Fietskoers 2025 (pdf) komen alle activiteiten aan bod om voorzieningen voor snelle en langzame fietsers te verbeteren en is er aandacht voor nieuwe fietsers en veilig fietsen. Lees meer op de pagina Rotterdam Fietsstad. Ideeën om Rotterdam als fietsstad te verbeteren zijn welkom bij Citylab010 of de online fietscommunity fietsfan010.

Meer weten over hoe bestuur, stad en partners samen doorpakken voor het Rotterdam van nu en de toekomst? Kijk op de webpagina
Wonen in een wereldstad.