Fietsparkeren Centraal Station
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 20-02-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/fietsparkeren-cs/
Spring naar het artikel

Fietsen parkeren rondom het Centraal Station wordt makkelijker. De gemeente is begonnen met de aanleg van 1.750 extra plekken aan de achterkant, voorzijde en in de kelderstalling.

De groene middenberm tussen de Weenatunnels is veranderd in een tijdelijke stalling voor 500 fietsen. Deze stalling biedt ruimte aan de fietsen uit het gebied die tijdelijk niet kunnen parkeren door komende werkzaamheden bij andere stallingen. 

Stap 1: kelder CS

De eerste bestaande stalling die wordt aangepakt is de kelder van het Centraal Station. Hier worden 300 plekken gemaakt voor fietsen met een afwijkend formaat. Denk aan bakfietsen, mountainbikes of fietsen met een mand voorop. Deze nieuwe inrichting gaat ten koste van 350 gewone plekken.

Stap 2: achterkant CS 

In mei wordt de stalling aan de Provenierszijde, aan de achterkant van het station, daarom uitgebreid met ongeveer 700 plekken. Er komen dubbellaags rekken en speciale plekken voor deelfietsen, scooters en bakfietsen.

Stap 3: 1.100 plekken

In oktober wordt een tijdelijke stalling ingericht aan de Conradstraat, naast het station. Deze stalling heeft plek voor 1.100 fietsen. 

Meer informatie

Lees meer over de fietsplannen van de gemeente.

Meer weten over hoe bestuur, stad en partners samen doorpakken voor het Rotterdam van nu en de toekomst? Kijk op de pagina Wonen in een wereldstad.

\