Expo straatintimidatie
Gepubliceerd op: 21-09-2022
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/expo-straatintimidatie/
Ga naar de hoofdinhoud

Wat doet u als u ziet dat een ander last heeft van seksuele straatintimidatie? Spreekt u mensen erop aan? Dat is het onderwerp van de nieuwe expositie tegen deze vorm van intimidatie.

De buitententoonstelling is bedoeld om omstanders op te roepen om in de spiegel te kijken: wat doe jij als je getuige bent van seksuele straatintimidatie? Heb je het er met je vrienden over? De expo heeft dan ook als titel: ‘Kijk naar jezelf. En dan naar je vrienden’. 

Grafisch lyceum

De expositie bestaat uit foto’s van mensen die vanuit hun beroep te maken hebben met slachtoffers en/of plegers van seksuele straatintimidatie, en hun persoonlijke boodschap. De foto’s zijn gemaakt door studenten van het Grafisch Lyceum. 

Reizende tentoonstellingen

Wethouder Vincent Karremans, van onder meer Handhaving, opende de tentoonstelling op het Kruisplein op woensdag 21 september. Deze expositie is een vervolg op de eerste Expo straatintimidatie, die juist de slachtoffers portretteert. Beide tentoonstellingen zijn mobiel en staan steeds een maand op een andere plek in de stad.  De nieuwe expo gaat na het Kruisplein naar Dijkzigt, Benthemplein en Motorstraat. De oude tentoonstelling staat nu aan de Westersingel en gaat nog naar het Poolsterplein. 

Meld straatintimidatie

Uit onderzoek blijkt - helaas - dat straatintimidatie veel voorkomt. Ook in Rotterdam. Slachtoffers kunnen via de StopApp (downloadlinks hieronder) melden dat ze (seksueel) geïntimideerd worden op straat. De gemeente gebruikt die meldingen om daders te vinden en aan te spreken. Lees meer op de pagina Straatintimidatie.