Erasmus MC sluit aan bij Rotterdam Make It Happen
Gepubliceerd op: 08-01-2019
Geprint op: 22-01-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/erasmusmc-make-it-happen/
Spring naar het artikel
Foto: Daniel Verkijk

Het Erasmus Medisch Centrum sluit aan bij de Rotterdam Make It Happen merkalliantie. De toetreding van Erasmus MC betekent dat opnieuw een sterk Rotterdams merk zich verbindt aan het Rotterdam Make It Happen gedachtegoed.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Rotterdam Partners, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals op 8 januari tekenden burgemeester Aboutaleb namens de merkalliantie en Ernst Kuipers namens Erasmus MC hiertoe de formele overeenkomst.

Bereik van Rotterdam Make It Happen vergroot

Jannelieke Aalstein, voorzitter merkalliantie: 'De toetreding van Erasmus MC tot de Rotterdam Make It Happen familie betekent dat de slagkracht en het bereik van Rotterdam Make It Happen verder wordt vergroot. Erasmus MC is nationaal en internationaal een sterke en vooraanstaande speler op het terrein van zorg, wetenschap en -onderwijs; belangrijke speerpunten binnen de Rotterdamse economie. Daarnaast is het in Rotterdam een gezichtsbepalende instelling, een ‘stad binnen de stad’ en één van de grootste werkgevers in de stad en regio. Wij zijn enorm trots dat Erasmus MC zich aan het merk en het gedachtegoed van Rotterdam Make It Happen wil verbinden en zien uit naar een zeer succesvolle samenwerking.'

'Ik kijk er naar uit om kennis en inzichten van het Erasmus MC te delen en te leren van die van anderen zodat we de stad samen ook gezonder kunnen maken.'

Ernst Kuipers - voorzitter Raad van bestuur Erasmus MC

'Een betere, mooiere, leukere stad maken'

'Het is geweldig om de handen ineen te slaan met de partners van Rotterdam Make it Happen Merkalliantie, stuk voor stuk organisaties die van Rotterdam een betere, mooiere, leukere stad maken. Ik kijk er naar uit om kennis en inzichten van het Erasmus MC te delen en te leren van die van anderen zodat we de stad samen ook gezonder kunnen maken. Met zijn allen bereiken we nóg meer', zegt Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van bestuur.

Ultramodern medisch centrum

Het Erasmus MC is het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland, op verschillende terreinen leidend in de wereld en een belangrijke factor binnen de Rotterdamse medische sector en het stedelijke ondernemersklimaat en innovatie ecosysteem. In september 2018 heropende het volledig verbouwde en vernieuwde Erasmus MC officieel haar deuren. Het nieuwe ziekenhuis is een ultramodern medisch centrum waar alles draait om optimale zorg en comfort voor de patiënt. Er zijn alleen eenpersoonskamers, behandelkamers worden door specialismen worden gedeeld en er zijn meer openbare ruimtes en duidelijke verbindingen tussen de verschillende gebouwen.

Make It Happen merkalliantie

De Rotterdam Make It Happen merkalliantie is het samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport, die sinds december 2014 via de pay-off ‘Rotterdam Make It Happen’ gezamenlijk werken aan het vergroten van de nationale en internationale aantrekkingskracht van Rotterdam. In oktober 2017 sloten nog eens tien sterke Rotterdamse merken zich bij de alliantie aan en per 8 januari treedt dus ook Erasmus MC de ‘make it happen wereld’ binnen.

Uiteraard gebeuren er veel mooie dingen die aansluiten bij het Rotterdam Make It Happen gedachtengoed. Benieuwd? Lees dan deze showcases en Rotterdamse verhalen, die allemaal op hun eigen manier een showcase zijn van wat Rotterdam Make It Happen is en waarvoor het staat.